Arnautović: Volim Srbiju, neće biti lako igrati protiv nje

Reprezentativac Austrije

Arnautović: Volim Srbiju, neće biti lako igrati protiv nje

Reprezentaciju Austrije u predstojećoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Srbije predvodit će Marko Arnautović. 

Za krilnog igrača West Hama će ova utakmica, koja će biti odigrana u Beču, biti posebna. Budući da mu je otac Srbin, Arnautović nikada nije krio da gaji posebna osjećanja prema zemlji svog porijekla i nerijetko je nosio kopačke na kojima su izražene dvije zastave - Austrije i Srbije. 

"Radujem se utakmici iako znam da mi neće biti lako zbog emocija. Volim Srbiju, pa ću osjećanja da stavim na stranu. Znam da će biti više od 40.000 ljudi na stadionu. Ima sam temperaturu u utorak, ali igrat ću, ovakav meč se ne propušta", kazao je Arnautović za Blic.

Dodao je i da navija za Crvenu zvezdu. 

"Porodica je podijeljena. Otac mi je Partizanovac, dok je cijeli život navijam za Crvenu zvezdu. Ima tu peckanja kad je derbi, a kad god klubovi iz Srbije igraju u Evropi, navijam za njih. Tako i za Partizan u Evropskoj ligi i volio bih da što dalje dogura. Trebalo bi da bude zdravo rivalstvo", poručio je Arnautović, koji je rekao i da se neće radovati ukoliko postigne gol protiv Srbije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U prošlosti Arnatović je čak i javno izrazio želju da igra pod zastavom Srbije, međutim nastupi za Austriju su bili nepremostivi problem. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi