Arsenal okrenuo Rapid u Beču, desetkovani AZ šokirao Napoli

Bilo je dosta uzbuđenja

Arsenal okrenuo Rapid u Beču, desetkovani AZ šokirao Napoli

S. Grebović

Večeras su odigrane prve utakmice premijernog ovosezonskog kola UEFA-ine Lige Evrope u kojoj uzbuđenja nije nedostajalo.

Arsenal se i ove godine morao zadovoljiti takmičenju u Ligi Evrope, a žrijeb im je za protivnike dodijelio Rapid, Molde i Dundalk. Večeras su Topnici u Beču gostovali prvonavedenoj ekipi i savladali je nakon preokreta, bilo je 2:1.

Ekipa za koju je svih 90 minuta odigrao naš Srđan Grahovac je vodstvo došla početkom drugog dijela, tačnije u 51. minuti kada je smušenost Arsenalove odbrane na najbolji način iskoristio Fountas.

Topnici, iako su igrali u dosta jakom sastavu, su djelovali dosta blijedo i bezidejno, pa je Arteta bio primoran da sa klupe digne prve zvijezdu Aubameyanga, što će se ispostaviti kao dobar potez. 

Najprije je poravnanje gostima donio David Luiz u 70. minuti golom glavom, da bi samo četiri minute kasnije sjajni Gabonac pogodio za potpuni preokret i veliku pobjedu svoje ekipe. Taj gol pogledajte OVDJE.

Rapid - Arsenal 1:2

U drugom meču ove grupe identičnim je rezultatom Molde slavio kod debitanta, ekipe Dundalka.

Murray je domaćima donio prednost, da bi norveška ekipa u drugom dijelu režirala potpuni preokret i to preko Husseina i Omoijuanfoa koji je pogodio sa bijele tačke za velika tri boda i tako svoju ekipu promovisao u ozbiljnog kandidata za to drugo mjesto.

Dundalk - Molde 1:2

AZ Alkmaar je u Napulj otputovao bez čak 13 igrača kojima je potvrđeno prisustvo koronavirusa, ali je i pored toga holandska ekipa dokazala da nije došla sa bijelom zastavom slavivši sa 1:0.

Gol zlata vrijedan postigao je de Wilt u 57. minuti. Uslijedili su veliki napadi Napolitanaca, ali su gosti uspješno odoljeli i kući se vratili pjevajući.

Napoli - AZ 0:1

Rijeka je u play offu za ulazak u grupe Lige Evrope napravila pravu malu senzaciju izbacivši favorizovani Copenhagen u gostima, a voljom žrijeba u prvom kolu su na svojoj poprilično ispunjenoj Rujevici ugostili Real Sociedad, od koga su nesretno poraženi minimalnim rezultatom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Baskijci su bili nešto bolji rival tokom čitavog meča, napadali su i stvarali šanse, a do gola su stigli tek u sudijskog nadoknadi preko Orgillesa Jona.

Rijeka - Real Sociedad 0:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Eh, bravo Rijeko za dobru igru večeras. Forza Fiume.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi