Arsenal nudi ludu zamjenu Napoliju za Victora Osimhena: "Nemamo izbora..."

Žele ga već u januaru

Arsenal nudi ludu zamjenu Napoliju za Victora Osimhena: "Nemamo izbora..."

Edmir Škorić

Arsenal je spreman učiniti sve što je moguće da već u januaru dovede Victora Osimhena, a navodno je londonski klub spreman i razmijeniti jednu do svojih zvijezda za Nigerijca.

Iako je ovo ljeto odrađeno na stotine velikih transfera, skoro svi klubovi bili su aktivni, pa tako i londonski Arsenal, ali i pored toga Topnici nestrpljivo čekaju januar kako bi pokušali kupiti centralnog napadača.

Victor Osimhen je velika želja Arsenala, ali i nekih drugih velikana. Otkako je stigao u Italiju, Osimhen je postao jedan od najtraženijih napadača, što i ne čudi s obzirom na to kakve statistike ima i kakve partije pruža.

Uostalom, Osimhen je osvojio Scudetto s Napolijem prošle sezone i bio prvi strijelac Serije A sa 26 golova, a u novoj sezoni dao je već šest golova na samo 10 utakmica i još uvijek je prvo ime Napolitanaca iako je u ovom timu atmosfera daleko lošija u odnosu na prošlu sezonu.

Osim toga, upravo je Osimhen imao određene probleme s klubom, a admistrator Napolija ismijavao ga je objavama na društvenim mrežama na zvaničnim profilima ovog tima. Osimhen je bio spreman tužiti vlastiti klub, a odnosi su zahladnili nakon što je on oklijevao sa potpisom novog ugovora.

Oglasi

Upravo to pokušava da iskoristi Arsenal, pa će Mikel Arteta htjeti da u svoje redove dovede 24-godišnjeg napadača početkom 2024. godine.

Ono što su objavili engleski mediji, čini se zaista ludo. Arsenal je navodno spreman Napoliju dati Gabriela Jesusa u zamjenu za Osimhena, čija tržišna vrijednost iznosi 120 miliona eura.

Gabriel Jesus je dvije godine stariji i njegova tržišna vrijednost je oko 75 miliona eura, što bi značilo da će Arsenal doplatiti Napoliju određeni dio novca.

Ovo bi svakako mogla da bude privlačna ponuda za Napoli i predsjednika Aurelija de Laurentiisa, koji je svjestan da će prije ili kasnije ostati bez najboljeg igrača, koji je ionako sve manje sretan i želi da napusti Napoli, a kao i svakom fudbaleru jedna od želja mu je igranje u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njega ugovor s Napolijem veže do ljeta 2025. godine, ali treba da se desi pravo čudo da do tada ostane u aktuelnom prvaku Italije.

Ovu vijest britanskih novina dijele po društvenim mrežama navijači Napolija, koji ističu da "nemamo izbora, ovo se mora prihvatiti i jednostavno se odreći Osimhena. To bi bilo najbolje za sve, a dobili bismo vrhunskog napadača i veliku zvijezdu kao što je Gabriel Jesus".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Ništa od razmjene dok ne vidimo sa gazijom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi