Topnici pucaju iz svih oružja: Arsenal deklasirao Newcastle
FOTO: EPA

Bez nervoze u Londonu

Topnici pucaju iz svih oružja: Arsenal deklasirao Newcastle

H. Zilić

Arsenal je odigrao furiozan susret u 26. kolu engleskog Premiershipa i nastavio lov sa Liverpoolom i Manchester Cityem za naslov prvaka, a večeras navijači Topnika nisu imali nervoze.

Arsenal je deklasirao Newcastle sa čak 4:1, a gosti su još jednom pokazali da su daleko od prošlosezonskiih igara kada su izborili plasman u Ligu prvaka.

U 18. minuti autogol Botmana za 1:0 i to je dalo krila igračima Arsenala, a goste potpuno poremetilo.

Šest minuta kasnije, tačnije u 24. minuti Martinelli asistira, a Havertz pogađa za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku još bolja igra domaćina, propustili su Topnici nekoliko dobrih prilika na startu drugog poluvremena.

Sredinom drugog poluvremena za četiri minute totalni nokaut gostiju sa sjevera.

Oglasi

U 65. minuti Saka pogađa za 3:0 na asistenciju Havertza, a u 69. minuti Rice upisuje asistenciju, a Kiwior pogodak za 4:0.

Do kraja utakmice gosti su uspjeli ublažiti poraz, a za konačnih 4:1 pogodio je Willock u 84. minuti, asistent je bio Burn.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 26. kolo:

Arsenal - Newcastle 4:1 (Botman (ag) 18', Havertz 24', Saka 65', Kiwior 69'/Willock 84')

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
I ove godine AR567AL ce biti 100%-an..100% NECE OSVOJITI PRVENSTVO, 100% NECE OSVOJITI LIGU SAMPIONA, 100% NECE OSVOJITI NITI JEDAN KUP..pametnom dosta, ali bit ce SAMPIONI U PRODAJI DRESOVA..
1 0
Mel_Glupson
Treba onom Gaziji opet naguzit curu ..sad samo nek neki navijac bajerna je razlupa.. nemoj više arsenalovac da je trpa ..ubio je cojk od racku hahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi