Igra se veliki derbi i na terenu je centralna figura naravno Pepe - U 41. godini je gori nego ikad

Nema 'popravke'

Igra se veliki derbi i na terenu je centralna figura naravno Pepe - U 41. godini je gori nego ikad

Midhat Šljivak

Legendarni defanzivac Pepe ponovo je večeras u centru pažnje. U derbiju sa Sportingom dobio je žuti karton nakon 15 minuta igre, a reagovao je tako kao da apsolutno ništa nije skrivio. Na početku drugog dijela je i isključen.

Pepe u 41. godini života još uvijek igra na vrhunskom nivou. Slavni Portugalac posljednje dane igračke karijere provodi u Portu, gdje je naravno uvijek zadužen za prljavi dio posla.

Stameni defanzivac je kroz karijeru dobio brojne žute i crvene kartone. Radio je sve i svašta, izvodio je brojne gluposti na terenu, a večerašnja reakcija nakon žutog kartona definitivno je pretjerivanje.

Pepe nije brz kao nekad i zbog toga ga je napadač Sportinga Viktor Gyokeres lako prošao. Nije iskusni defanzivac imao drugog izbora nego da Šveđanina zaustavi nepropisno i da ga spriječi da uđe u gol šansu.

Sudija ovog meča odlučio je Pepeu pokazati žuti karton. Njegova reakcija bila je kao da je isključen. Mahao je rukama očigledno smatrajući da je odluka smiješna.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/collinabanter/status/1736854256555368527[/twitter]

Ništa ovo nije novo za portugalskog defanzivca. Uvijek je imao komentar na odluke sudija i ovo je samo još jedan u nizu njegovih ispada na terenu.

Na otvaranju drugog poluvremena je morao u svlačionicu. Udario je protivničkog igrača i sudija Almeida mu je pokazao crveni karton.

Karijeru mu obilježio Real Madrid, povratak u Porto pravi potez

Pepe je kao tinejdžer stigao u Portugal gdje je dobio šansu za igru u Maritimu. Odlični nastupi su ga 2004. godine doveli do Porta, gdje je ostao naredne tri godine.

Oglasi

Ugovor života potpisao je 2007. godine. Stigao je u Reeal Madrid i Kralj je bio narednih 10 godina uz osvajanje brojnih trofeja.

Nakon odlaska iz Madrida jednu sezonu je proveo u Bešiktašu. Turska i Istanbul mu se nisu dopali, pa je 2019. godine odlučio da se vrati kući u Porto i već tri godine je nosio defanzive portugalskog velikana.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Pepe će u februaru proslaviti 41. rođendan. Ipak, bez obzira na godine još uvijek igra vrhunski fudbal, te je još uvijek član i reprezentacije Portugala od koje će se oprostiti na Evropskom prvenstvu narednog ljeta.

Za nacionalni tim odigrao je 134 utakmice, postigao je osam golova i postao je evropski prvak.

Oglasi