Arsenal slavio, Bendtner promašivao
Šta je sve ovaj čovjek danas promašio

Odigrane samo dvije utakmice u Premiershipu

Arsenal slavio, Bendtner promašivao

M. Maksimović

Samo dvije utakmice 29.kola Premiershipa odigrane su u onom uobičajnom terminu, subotom od 16 sati. Arsenal je bio bolji od Burnleya 3:1, dok je Bolton u gostima slavio na Upton parku, savladan je West Ham 2:1.

Centrala figura dvoboja Arsenal - Burnley, bio je Danac Nicklas Bendtner koji je danas promašio sve što se moglo promašiti na utakmici, osim jedanesterca, a pitanje je da li bi zabio i sa bijele tačke da je kojim slučajem šutirao. Svojim promašajama je dovodio u očaj navijače Arsenala, koji nisu vjerovali da se sve ono može promašiti. Srećom po njega, Arsenal je pobjedio, pa nema težih posljedica po njegovu ekipu.

Arsenal je nakon prvih 45 minuta vodio 1:0, a gol je postigao Fabregas, nakon odličnog dodavanja Nasrija. Burnley je iz ničega došao do izjednačenja. U 50.minuti, Eboue ne uspijeva prebaciti igru na polovinu gostiju, lopta dolazi do Nugenta koji vara golmana Arsenala za 1:1. Do novog vodstva Arsenal je došao 60.minuti, a ovaj put je sve sam uradio Walcott. već tada se moglo predpostaviti da gosti se teško mogu provući, a priča je završena golom Arshavina u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

U drugoj utakmici koja se igrala u Londonu, Bolton je glavninu posla obavio u prvih 20.minuta.
Oporavljeni Kevin Davies (10) i Jack Wilshere (16) su bili strijelci za vodstvo gostiju 0:2. Mogao je Bolton povećati svoju prednost u nastavku, ali su njegovi igrači propustili realizirati dvije -tri dobre prilike. Kada su gosti ostali bez isključenog Cohena, situacija se počela komplikovati, pa je Diamanti smanjio na 1:2 u 88.minuti. Završnica je bila više nego burna, na jednoj strani Davies je pogodio prečku, na drugoj Stanislas, ali se rezultat na žalost po domaće navijače nije mijenjao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.