Bio je Dalićeva uzdanica, a na Euru je potpuno nestao sa scene, sad ga čeka potpis karijere!

Čeka ga Lige prvaka?

Bio je Dalićeva uzdanica, a na Euru je potpuno nestao sa scene, sad ga čeka potpis karijere!

Admin Čaušević

Od igrača koji nisu igrali na Evropskom prvenstvu Zlatko Dalić se izvinio samo jednom. Ostale je stavio na čekanje, pitanje je da li će ih više i pozivati, posebno se to odnosi na čovjeka za kojeg se smatralo da će biti starter.

"Domagoju Vidi ću se lično izviniti i zahvaliti mu za njegovo ponašanje i profesionalan odnos", poručio je Dalić koji još priliku nije dao Marku Pjaci, Marcu Pašaliću i Martinu Erliću.

Upravo je Erlić na neki način najveće razočarenje Eura, veće čak i od Marcela Brozovića koji je trpio najveće kritike. Za štopera se očekivalo da bude starter u paru sa Josipom Šutalom, ali na kraju nije dobio ni minute.

Izgleda je katastrofalan finiš sezone i ispadanje iz Serije A sa Sassuolom itekako utjecalo na Erlića pošto je na neki način na Euru potpuno nestao sa scene.

Pokušavao je Dalić tokom turnira razne kombinacije na štoperskim pozicijama, ali u niti jednoj mjesta nije bilo za Erlića koji je do turnira na neki način bio selektorova uzdanica, ali se u Njemačkoj sve promijenilo.

Dalić je do sada pojedinačno komentarisao niz fudbalera, dok je o Erliću uglavnom šutio tako da njegovi nastupi u reprezentaciji postaju enigma, kako god na ljeto će morati promijeniti klub.

Oglasi

Konkurencija u reprezentaciji Hrvatske je žestoka i teško je da neko ko igra u drugom rangu može dobiti poziv pa bi 26-godišnjak ukoliko ostane u Sassuolu mogao ostati bez nacionalnog dresa.

Martin Erlić nije dobio ni minute u Njemačkoj; Foto: Cropix

Ali kako sada stvari stoje puno je bliže odlasku sa Mapei stadiona nego ostanku pošto interesa za njegov igrački karton ne manjka.

Naime, specijalizovani portali za dešavanja u Sassuolu tvrde da Erlića u svojim redovima želi Atalanta, osvajač Europa lige iz prošle te učesnik Lige prvaka u novoj sezoni.

List Corriere del Bergamo je naveo da bi Erlić Atalantu mogao koštati između 5 i 6 miliona eura. Eventualni odlazak u Deu bi za štopera sigurno predstavljao značajan iskorak u karijeri.

Iz sezone u sezonu Atalanta podiže ljestvicu, radi se o savršenom klubu za napredak te se Erlić ne bi trebao previše dvoumiti oko potpisa.

Oglasi

Inače, za stamenog štopera interes pokazuje još Monza pa se s te strane ne mora brinuti za novi angažman pošto je tražen u Seriji A.

Erlić je cjelokupnu hrvatsku javnost oduševio svojim nastupima prošle sezone na finalnom turniru Lige nacija, a kad je bio na terenu Vatreni nisu primili golove ni protiv Nizozemske ni protiv Španije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrao je i u pripremnom duelu za Euro protiv Sjeverne Makedonije, ali kada su došle one najvažnije utakmice Dalić ga je ostavio po strani.

Podsjećanja radi, Vatreni su svoj nastup okončali mnogo ranije od očekivanog. U duelim sa Albanijom, Italijom i Španijom su osvojili samo dva boda što nije bilo dovoljno za nokaut fazu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi