Gironi stigla ponuda za Dovbyka, ali je odbijena. Katalonci odredili cijenu za prvog strijelca lige

Ukrajinac zablistao tokom prošle sezone

Gironi stigla ponuda za Dovbyka, ali je odbijena. Katalonci odredili cijenu za prvog strijelca lige

Edmir Škorić

Za 26-godišnjeg ukrajinskog napadača Girone Artema Dovbyka zainteresovani su brojni poznati klubovi koji će ga pokušati kupiti u sljedećem prijelaznom roku, a prvu ponudu za svog najboljeg strijelca Katalonci su već odbili.

Ukrajinskog napadača sada se najčešće povezuje s Atletico Madridom. AS javlja da su Jorgandžije već dali ponudu za transfer Gironi u iznosu od 25 miliona eura i da su odbijeni.

Napominje se da je Girona otvorena za pregovore o prodaji igrača. Unatoč Ukrajinčevoj klauzuli, koja prema raznim procjenama iznosi 40-45 miliona, Katalonci su spremni prodati Dovbyka za 35, pa čak i 30 miliona eura, ali u tom slučaju ponuda mora da sadrži dodatne bonuse ili druge igrače.

Ranije je objavljeno da predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis planira uložiti oko 50 miliona eura kako bi doveo Dovbyka.

Imao je sezonu iz snova i prvi je strijelac La Lige sa 24 gola na 36 mečeva, a uz to je dodao osam asistencija i jasno je da je bio ključan za Gironu koja je imala najbolju sezonu u historiji, pa se plasirala u Ligu prvaka.

Oglasi

Bivši napadač Dnjepra i Midtjyllanda ima ugovor sa Kataloncima do ljeta 2028. godine, ali postoji i izlazna klauzula, tako da su sve prilike da će tokom ljeta napustiti Gironu.

Dovbyka ćemo gledati i na Euru u dresu Ukrajine, koja je na putu do slavlja izbacila i BiH u polufinalu doigravanja, a upravo je napadač Girone u 88. minuti glavom pogodio za 2:1 pobjedu Ukrajine u Zenici. Prethodno smo vodili s 1:0 autogolom Mykole Matvienka, ali su Roman Yaremčuk i Dovbyk odveli svoju zemlju na veliko takmičenje.

U Njemačkoj će Ukrajinci igrati u grupi s Belgijom, Rumunijom i Slovačkom. Prvi meč 17. juna sa Rumunima, ali prije toga prijateljske utakmice s Njemačkom (3. juni), Poljskom (7. juni) i Moldavijom (11. juni).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dovbyk je samo jedan u nizu sjajnih igrača Girone kojima "prijeti" odlazak ovog ljeta iz kluba. Alex Garcia je na meti Bayera i Barcelone, a Oriol Romeu bi se također mogao vratiti u redove Barce.

Osim toga, čudotvorac Gironine bajke, trener Michel, povezuje se sa velikim klubovima, čak i kao nasljednik Pepa Guardiole, ali on će najmanje još jednu sezonu biti na klupi ovog malog katalonskog tima koji je uz Bayer Leverkusen bio najprijatnije fudbalsko iznenađenje u sezoni 2023/24.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
U današnje vrijeme u nedostatku vrhunskih napadača, 25 miliona eura je rezervina rezerva...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti