Igrač Fiorentine zabio gol, pa tokom slavlja ismijavao VAR, mogao bi biti žestoko kažnjen!

Pogodio za pobjedu

Igrač Fiorentine zabio gol, pa tokom slavlja ismijavao VAR, mogao bi biti žestoko kažnjen!

E. Čaušević

Fiorentina je večeras nakon preokreta na svom terenu pobijedila Bragu sa 3:2 i plasirala se u osminu finala Konferencijske lige, a u centru pažnje našao se igrač domaćeg tima Arthur Cabral koji je zabio gol za pobjedu, no potom je isti proslavio na nevjerovatan način.

U Firenci smo gledali nevjerovatnu utakmicu jer su Portugalci sjajno startali i poveli sa 2:0, te nagovijestili da bi mogli napraviti čudo i preokret nakon što su u prvom meču na svom terenu izgubili sa 3:0.

Braga je povela golom Castra u 17. minuti, dok je Djalo u 34. minuti pogodio za 2:0. Ipak, Fiorentina se probudila nakon toga i nije dopustila da gosti iz Portugala prirede pravu senzaciju.

Domaći tim na 2:1 smanjio je samo tri minuta kasnije kada je Mandragora pogodio mrežu Brage. Početkom drugog dijela Cabral je prvi put bio u centru pažnje nakon gola za 2:2 u 50. minuti, ali je nakon signala iz VAR sobe taj pogodak poništen.

Međutim, samo osam minuta kasnije Fiorentina dolazi do poravnanja rezultata. Ovaj put u centru pažnje našao se Samponara koji sjajno matira golmana Brage i izjednačuje na 2:2 i već tada otklanja sumnje oko toga ko će u osminu finala.

Iako je bilo jasno da Fiorentina ide dalje igrači italijanskog kluba nisu odustajali i željeli su da dođu do potpunog preokreta i pobjedom potvrde plasman dalje.

Oglasi

Nakon nekoliko propuštenih prilika Fiorentina je u samom finišu meča uspjela da dođe do 3:2, a ponovo je u centru pažnje bio Cabral.

Cabral je u 83. minuti nakon asistencije Bonaventure zatresao mrežu Brage za vodstvo domaćeg tima i ovaj gol mu je na kraju priznat, te je donio preokret i pobjedu Fiorentini. Gol možete vidjeti OVDJE.

Međutim, ono što je mnoge šokiralo jeste što je Cabral tokom slavlja ismijavao VAR tehnologiju.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Jasno je da se on samo našalio jer mu je VAR poništio prvi pogodak na ovom meču, te da je sada konačno sve bilo regularno.

Italijanski mediji već sada špekulišu da bi Cabral mogao biti žestoko kažnjen iako se samo šalio. UEFA ne prašta takve stvari i ismijavanja bez obzira u kakvom su kontakstu, te čak Cabralu prijeti navodno i suspenzija.

Top Komentari

tarchi
Kakvo ismijavanje ti vidiš ovdje DNOvinaru? Lik je proslavio gol simulirajući da su ga provjerili i iz VAR sobe. Šta je sporno? De obavjesti nas o njegovoj kazni. Očekujem od tebe taj članak u narednim danima..ajde.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi