Jović konačno dobio aplauze: Niko u Firenci ne može da vjeruje šta je Srbin uradio

Čudesna reakcija

Jović konačno dobio aplauze: Niko u Firenci ne može da vjeruje šta je Srbin uradio

E. Čaušević

Fiorentina i Bologna igraju trenutno utakmicu u okviru 21. kola italijanske Serije A i na samom startu meča već smo vidjeli dva gola, ali u centru pažnje nalazi se srbijanski napadač Luka Jović zbog nevjerovatnog poteza.

Navijači na stadionu u Firenci mogu uživati u utakmici Fiorentine i Bologne jer smo već u prvih 20 minuta meča mogli vidjeti dva gola i nekoliko velikih prilika na obje strane.

U centru pažnje na startu meča našao se Luka Jović zbog nevjerovatne reakcije koju je imao u desetoj minuti jer je na nestvaran način uspio da spasi mrežu Fiorentine.

Nakon prekida lopta je došla do Fergusona koji s četiri metar šutira glavom, golman domaćih je uspio zakačiti loptu, ali bi ona sigurno završila u mreži da Jović nije nestvarno reagovao i glavom ju s linije izbio u teren.

Gosti su smatrali da je lopta prešla gol-liniju i da je to pogodak za njih, ali je sudija samo odmahnuo rukama i pokazao da je sve čisto.

Joviću pred golom protivnika ove sezone možda i ne ide baš najbolje, te ne pruža partije koje se od njega očekuju, ali sigurnno da je ovom reakcijom zaslužio itekakve pohvale od navijača Fiorentine.

Oglasi

Ovaj 25-godišnji napadač je u dosadašnjih 18 mečeva u Seriji A u dresu Fiorentine uspio zabiti svega tri gola.

Nevjerovatnu reakciju Jovića kojom je spasio Fiorentinu pogledajte OVDJE.

No, samo tri minuta kasnije Bologna je stigla do prednosti kada su gosti došli do penala, a pogodak s bijele tačke zabio je Orsolini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, slavlje igrača Bologne nije dugo trajao jer je samo šest minuta kasnije Fiorentina uspjela da poravna na 1:1.

U centru pažnje bio je Saponara koji je pogodio sjajno za 1:1 nakon što ga je odlično uposlio Gonzalez.

Top Komentari

nakopitam
Trebalo bi ga nagraditi sa najljepsom vrbom u italiji
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi