Arthur četvrto najskuplje pojačanje u povijesti Juventusa, Pjanić nije ni među 10

Ronaldo na broju jedan

Arthur četvrto najskuplje pojačanje u povijesti Juventusa, Pjanić nije ni među 10

E. Škorić

Arthur Melo je od danas i zvanično novi nogometaš Juventusa.

Arthura je Juve doveo iz Barcelone u zamjenu za Miralema Pjanića, no vrijednost transfera zvanično se navodi kao 72 miliona eura uz 10 miliona eura kroz bonuse.

To Arthura čini četvrtim najskupljim pojačanjem u povijesti italijanskog prvaka. Najskuplje pojačanje je Cristiano Ronaldo, koji je Real Madridu plaćen 1117 miliona eura.

Na drugom mjestu je Gonzalo Higuain, koji je iz Napolija doveden za 90 miliona, a Matthijs de Ligt je Ajaxu prošlog ljeta plaćen 85,5 miliona eura, nakon čega slijedi Arthur.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iza Arthura je Pavel Nedved, plaćen 45 miliona Laziju, pa zatim Joao Cancelo kojije za 40,4 miliona eura stigao iz Valencije, dok je Douglas Costa, kao i Federico Bernardeschi i Paulo Dybala plaćen 40 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ivica_Osim8
Dybala, Nedved i Buffon jedini ispunili očekivanja, Bernadesci nista od njeg, malo igra, malo ne igra, ne doprinosi nista na terenu,Costa isto tako smijesan, Cancelo placen 45,za sicu otiso u City znaci nista, Arthur prenaouhano ime, Pjanic je za njeg Xavi sto se i samo pokazati u budućnosti, Arhur ce otic na posudbu nedje ko outsider, dok ce Pjanke ligu prvaka osvojiti sljedece godine, De Light holandjanska prevara, ima potencijala nije da nema, al je smijesan grijesi vise nego Piplica na golu, Higuain smijesan Dzeko za njeg Ronaldo debeli, samo sto je Argentinac tolika mu je cijena bila, Ronaldo dobar al nije ko u Realu, ne moze sam meda za Razliku od Messija koji nema vise Xavija i Inieste, al je opet prvi strijelac (22g) i prvi asistent lige (16a) i samo tri penala je puco i sva tri pogodio, dok je Ronaldo drugi sa 22 gola, al je 10 iz penala dao, dok je Dzeko na 15 bez penala, sto znaci Ronaldo da ne puca penale imo bi 3 manje od Dzeke, takodjer prvi strijelac Ciro Immobilie sjecam ga se u Drotmuntu i Sevilli prije par godina nije mogo meda, sad spominju nekih 100 miliona zbog jedne sezone samo sto je Italijan jeste dao 27 golova al je dao 14 iz penala, sto znaci da bi i on manje od Dzeke imao i plus Dzeko 7 asistencija ima, da je Dzeko pucao 12 Rominih penala ove sezone i da je pogodio bio bi sad na 27 golova ko i Ciro
6 2
DamirS
Ronaldo prešao magičnu brojku od 1 milijarde, 1117 mil. plaćen.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi