Najhladnokrvniji penal u historiji: Bio je dovoljan jedan korak nazad...

Neponovljivo

Najhladnokrvniji penal u historiji: Bio je dovoljan jedan korak nazad...

Admin Čaušević

Izvesti penal uopšte nije lako koliko god se to činilo.

Prošle su dvije godine otkako je Aritz Aduriz u penziji, a generalni dojam je da nikad nije dobio zasluge kakve je zaslužio.

Iako nije igrao u vrhunskim klubovima i u reprezentaciji Španije je imao sporednu ulogu, to ne može umanjiti njegovu klasu.

Radi se o jednom od najboljih španskih golgetera u posljednjoj deceniji pa je tako sa 35 godina na plećima u sezoni 2015/2016 uspio postići 36 golova.

Potez koji obilježio njegovu karijeru je gol iz penala protiv Real Valladolida iz decembra 2018. godine kada je zabio zaista na hladnokrvan način.

I dok penaldžije obično uzmu zalet te naprave nekoliko koraka prije šutiranja, Aduriz je napravio samo jedan korak nazad, zamahnuo te precizno pogodio.

Izvođenje ovakvih penala je svojstveno za futsal ili ulični fudbal, dok vidjeti nešto ovako za velikom terenu je zaista prava rijetkost.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aduriz je kopačke o klin okačio kada je napunio 40 godina. Dres Athletica je nosio u tri navrata, dok je jedno vrijeme bio i član Valencije.

Za reprezentaciju Španije je skupio svega 13 nastupa. Bio je član Crvene furije koja se takmičila na Evropskom prvenstvu 2016. godine.

Top Komentari

Kiss
Zahvalan igrač
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi