Arturo Vidal na korak od povratka u Italiju

Želi ga Inter

Arturo Vidal na korak od povratka u Italiju

E. Čaušević

Čileanski fudbaler Arturo Vidal prije nekoliko dana vratio se s odmora i priključio se pripremama Barcelone za novu sezonu.

Vidal je prije godinu dana stigao u katalonski klub iz Bayerna i njegov dolazak je bio iznenađenje za mnoge na Camp Nou. No, ovaj Čileanac je pokazao nevjerovatnu borbenost zbog čega je za kratko vrijeme postao jedan od miljenika navijača.

Međutim, iako je imao pristojnu minutažu u prošloj sezoni sve su šanse da tako neće biti ovaj put. Dolaskom nekoliko novih igrača konkurencija u veznom redu Barce je zaista žestoka i sigurno će neko od veznih igrača napustiti klub.

Španski mediji špekulišu da bi to mogao biti upravo Vidal za kojeg je interes pokazao Inter. Navodno, klub Meazze se ponovo aktivirao i kontaktirao Barcelonu da se raspitaju oko Vidalove situacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 32-godišnjak bi mogao u narednim danima napustiti Barcu, a Inter ga želi dovesti na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa ugovora na kraju sezone i navodno dogovor bi se mogao desiti jako brzo.

Vidal je već igrao u Italiji kada je nosio dres Juventusa s kojim je osvojio tri Scudetta. Tada je Juve upravo vodio Antonio Conte koji je sada na klupi Intera.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
vrh igrac, moze jos 4-5 godina igrat na velikoj sceni
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti