AS: Real Madrid krenuo po Edena Hazarda!
Eden Hazard je u dresu Chelseaja odigrao 329 utakmica i postigao je 102 pogotka. Na Stamford Bridge je stigo iz francuskog Lillea (Foto: EPA)

Od ljeta postaje Kralj

AS: Real Madrid krenuo po Edena Hazarda!

M. Šljivak

Belgijski fudbaler Eden Hazard ponovo je predmet interesovanja madridskog Reala.

Kako navodi španski magazin AS, Kraljevi su odlučiti okončati interes za fudbalera Tottenhama Christiana Eriksena i okrenuli su se ponovo dovođenju Hazarda.

Real će ovog sjajnog fudbalera pokušati dovesti na ljeto ove godine. Timu iz Madrida su velika pojačanja neophodna, a upravo bi Hazard trebao imati ulogu vođenje "novog Reala".

Jedan od najboljih fudbalera svijeta već dugo se povezuje sa prelaskom na Santiago Bernabeu. Ipak, nikada nisu uspjeli da postignu dogovor o transferu, ali to bi se moglo promijeniti već narednog ljeta.

Hazard je transfer nagovijestio odbijanjem novog ugovora u Chelseaju, ali će Plavci vjerovatno zaraditi veliku sumu novca i za njega traže 150 miliona eura.

Odbio je ponudu ove zime

Belgijski ofanzivac je već sedmu godinu igrač Chelseaja, ali sve se više piše o njegovom velikom transferu u Real Madrid.

Eden je odlučio da ništa ne mijenja dok se sezona ne završi, ne želi zakomplikovati ionako lošu sezonu Chelseaju, a s druge strane, ukoliko pređe na ljeto imat će više vremena i prostora za adaptaciju

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je svakako da je Hazard odbio Real i prihvatio ponudu Chelseaja prije sedam godina. Smatrao je tada da još uvijek nije igrač za Kraljeve, ali sa 28 godina sada je spreman za veliki izazov.

Hazardov ugovor s londonskom klubom ističe na kraju naredne sezone i na ljeto će Chelsea imati zadnju priliku da uzme ogroman novac

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Novi Galaktikosi se stvaraju, granica je 20 Liga prvaka, dok se neki "veliki" timovi zadovoljavaju sa 4,5 titula i referendumom od otcjepljenu :)
2 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi