Mourinho o partiji Tahirovića: Nevjerovatan potencijal, kada je Bosanac, onda je moj ratnik!
Tahirović na današnjem meču protiv Bologne

Bh. reprezentativac dobio visoke ocjene nakon meča

Mourinho o partiji Tahirovića: Nevjerovatan potencijal, kada je Bosanac, onda je moj ratnik!

S. Mlaćo

Bh. reprezentativac Benjamin Tahirović konačno je igrao od prve minute za svoju Romu. Rome je remizirala protiv Bologne (0:0), a Tahirović je nastupio do 76. minute kada je šansu dobio Nemanja Matić.

Prema viđenom, Tahirović je ostavio itekako kvalitetan utisak, dobio je visoke ocjene nakon meča, a svakako treba uzeti u obzir da duži period nije dobijao minutažu, što se osjeti kod svakog nogometaša.

Novinari su naravno Josea Mourinha pitali o Tahirovićevoj partiji, a on Portugalac je odgovorio u svom stilu.

“Ako mu je glava 'na mjestu', ide dobro, nevjerovatan je potencijal. Mentalno mislim, nadam se da neću biti krivo shvaćen. Nekada je Bosanac, a nekad Šveđanin. Kada je Šveđanin onda je tih i opušten, a kada je Bosanac, onda je moj ratnik. A kada je moj ratnik, sa tehničkom kvalitetom koju posjeduje, pokazuje svoj nevjerovatni potencijal“, rekao je Mourinho.

Smatra i da je njegov tim oštećen za jedanaesterac, ali je opet pohvalio sudiju Orsata.

Oglasi

“On je dobar sudija, jedan od najboljih, ali danas je pogriješio. I VAR je pogriješio“, mišljenja je Portugalac.

Nakon ove utakmice Roma je šesta s 59 bodova, šest manje od četvrtog Lazija i teško će uhvatiti Ligu prvaka kroz takmičenje u Seriji A. Bologna je 11. s 47 bodova.

U narednom kolu će Tahirović i ekipa na Olimpicu biti domaćin Salernitani, dok će Bologna u goste kod Cremonesea.

Tahirović je nedavno debitovao i za reprezentaciju BiH te upisao dva nastupa u duelima sa Islandom i Slovačkom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjerujemo da će u Romi dobiti što veću minutažu do kraja sezone, a nedavno se pisalo da bi mogao ići na posudbu kako bi bilježio veću minutažu.

Ipak, to je veoma upitno, te je realnije da će vezista rođen u Švedskoj, a čiji su roditelji iz BiH, ostati član Vučice i u novoj sezoni.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi