Jose Mourinho jučer je oduševio Srbiju, a danas i Bosnu i Hercegovinu

Tahirović konačno u prvih 11

Jose Mourinho jučer je oduševio Srbiju, a danas i Bosnu i Hercegovinu

E. Ganibegović

Jose Mourinho je fotografijom s Novakom Đokovićem i porukom na ćirilici i našem jeziku jučer oduševio Srbiju, a danas je našao način da oduševi i pratioce fubdala u Bosni i Hercegovini.

Roma je u okviru 35. kola italijanske Serije A gostovala kod Bologne, a krajnji rezultat glasio je 0:0.

Vučica je tako skoro pa i definitivno ostala bez Lige prvaka kroz Seriju A, no u nju se mogu plasirati i kroz Evropsku ligu - ako osvoje to takmičenje. 

Po prvi put nakon utakmice s Cremoneseom i 1. februara ove godine, Benjamin Tahirović našao se u startnoj postavi i to u jednoj jako bitnoj utakmici.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine igrao je do 76. minute kada ga je zamijenio iskusni srbijanski veznjak Nemanja Matić.

Oglasi

Što se same utakmice tiče, Bologna je imala dobru šansu u 18. minuti. Orsolini je sjajno prošao i šutirao, no odbranio je njegov udarac golman Rome.

Sedam minuta kasnije Roma je mogla do prednosti preko Belottija koji je izašao jedan na jedan sa Skorupskim, no golman Bologne spašava situaciju.

Do kraja poluvremena vrijedi izdvojiti još pokušaje Domingueza s jedne i Zalewskog s druge strane. U drugom poluvremenu dvije dobre šanse je preko Camare i Abrahama imala Roma, no ostalo je 0:0.

Nakon ove utakmice Roma je šesta s 59 bodova, šest manje od četvrtog Lazija i teško će uhvatiti Ligu prvaka kroz takmičenje u Seriji A. Bologna je 11. s 47 bodova.

U narednom kolu će Tahirović i ekipa na Olimpicu biti domaćin Salernitani, dok će Bologna u goste kod Cremonesea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 35. kolo:

Bologna - Roma 0:0 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije