Ko će naslijediti Džekinu devetku u Romi?
Foto - EPA

Nekoliko je opcija

Ko će naslijediti Džekinu devetku u Romi?

M. Šljivak

Edin Džeko uskoro će biti predstavljen kao novi igrač Intera.

Iskusni 35-godišnji bh. napadač dogovorio je dvogodišnju saradnju sa prvakom Italije i uskoro će i zvanično biti potvrđen njegov angažman u klubu.

Roma će tako nakon šest godina morati da potraži novu devetku, a nekoliko poznatih imena konkuriše za nasljednika bh. dijamanta na Olimpicu.

Najviše interesa trener rimskog kluba Jose Mourinho pokazuje za napadača Chelseaja Tammyja Abrahama. Ponuda je ovo 23-godišnjem fudbaleru na stolu, ali želi ga još i Arsenal i Abraham još uvijek nije donio konačnu odluku gdje će nastaviti karijeru.

Sa Romom se također povezuje i švedski napadač Alexander Isak, ali i Iranac iz Zenita Sardar Azmoun koji je Mourinhova glavna meta ako Abraham ne potpiše za Romu.

Azmoun iza sebe ima dosta jakih utakmica u dresu Zenita. Posebni ga veoma cijeni i neće biti nikakvo iznenađenje ako on na kraju završi na Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, sa Romom se povezuju Brazilci Matheus Cunha (Hertha) i Rodrigo Muniz (Flamengo), ali šanse za njihov dolazak su jako male.

Džeko Romu napušta nakon šest godina i kao treći najbolji strijelac u historiji kluba sa 121 pogotkom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ade1
Niko od ovih pomenuti nemoze sa Dzekom
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi