Da li je Mourinho zadovoljio u Romi: Pitali su i Tottija, dao je odmah odgovor

Ne ide Vučici u Seriji A ove sezone,a sezona se bliži kraju

Da li je Mourinho zadovoljio u Romi: Pitali su i Tottija, dao je odmah odgovor

S. Mlaćo

Još uvijek nije poznato da li će Jose Mourinho i naredne sezone sjediti na klupi Rome.

Mourinho je sa Romom osvojio Konferencijsku ligu, ali ove sezone u Seriji A ne ide sve po planu za Vučicu. Tek su na šestom mjestu, ali Mourinho ističe da nije nezadovoljan.

Povezuje se sa PSG-om, te su mnogi mišljenja da neće odbiti bogate vlasnike Parižana.

Legenda Rome Francesko Totti prokomentarisao je mogući odlazak Mourinha.

Da to zavisi od mene, sve bi bilo lakše. Ubijedio bi ga da ostane. Ipak, treba vidjeti šta će biti. Ne znam kako razmišljaju u klubu, a oni će svakako odlučivati o svemu“, rekao je Totti.

Do kraja sezone u Seriji A ostala su još tri kola, a Roma će u završnici pokušati doći na četvrto mjesto te izboriti plasman u Ligu prvaka. Trenutno je na tom mjestu Lazio koji ima šest bodova preddnosti i čini se da je pred Romom nemoguća misija.

Oglasi

Čini se da je najuporniji u vezi dovođenja Mourinha PSG.

PSG traži da zamijeni Christophea Galtiera, jer klupski zvaničnici nisu zadovoljni njegovim rezultatima. Iako će sezone završiti s dva trofeja (Superkup Francuske i Ligue 1), neuspjeh u Ligi prvaka se ne prašta.

Mediji pišu da je francuski tim ubrzao pregovore s Portugalcem. Pregovori između Luisa Camposa, sportskog direktora PSG-a i Jorgea Mendesa, agenta Josea Mourinha, su u poodmakloj fazi, a trener bi trebao doći u Pariz na ljeto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posebni je zainteresovan za projekat iz PSG-a i od ljeta će početi raditi u još jednoj od najboljih pet evropskih liga.  Tako bi Portugalcu trebalo samo još da trenira neki klub u Bundesligi, da bi mogao reći da je radio u svim od Liga petice.

Francuski prvak bi u tom slučaju rimskom timu platio određeni iznos na ime odštete, s obzirom na to da Portugalac ima ugovor s Vučicom do ljeta 2024. godine, odnosno do kraja naredne sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi