Mourinho se žalio da mu trebaju igrači za 'nešto više' - Dobio ih je i to kakve!
Jose Mourinho imat će na raspolaganju poprilično jaču ekipu u odnosu na prošlu sezonu (Foto: EPA)

Još dva sjajna pojačanja u Rimu

Mourinho se žalio da mu trebaju igrači za 'nešto više' - Dobio ih je i to kakve!

M. Šljivak

Jose Mourinho i AS Roma bili su na korak od osvajanja trofeja Evropske lige ove sezone, ali su zaustavljeni od nepobjedive Seville nakon penala. Portugalski stručnjak često se žalio na kvalitet tima i kako mu trebaju pojačanja da bi napravio nešto više. Dobio ih je i nakon Houssema Aouara Vučicu pojačavaju Youri Tielemans i Evan N'Dicka.

Jose Mourinho dobit će pojačanja koja ja tražio kako bi napravio nešto više u italijanskoj Seriji A. Nakon Houssema Aouara rimski tim dovodi besplatno Yourija Tielemansa i Evana N'Dicku.

Belgijski veznjak Youri Tielemans (26) napustio je Leicester po završetku sezone. Ovaj sjajni fudbaler postao je interesantan brojnim klubovima, ali će karijeru nastaviti u Romi.

Rimski tim završio je sve oko njegovog angažmana. Uskoro će posao biti i služben, pa će 26-godišnji Belgijanac kao slobodan igrač pojačati redove tima s Olimpica.

Tielemans je karijeru počeo u Anderlechtu. Klub napušta 2017. godine kada prelazi u Monaco, a član Leicester Cityja je od 2019. godine.

Oglasi

S njim stiže i stameni defanzivac Eintrachta iz Frankfurta Evan N'Dicka. Radi se od 23-godišnjem štoperu kojem je istekao ugovor s njemačkim timom i koji se povezivao s brojnim klubovima.

On je, po svemu sudeći, odabrao Romu. Tu će također doći besplatno i potpisat će ugovor na pet godina.

U proteklih pet sezona u dresu Eintrachta nastupio je 170 puta i isprofilisao se kao jedan od najboljih defanzivaca u Bundesligi.

Francuski fudbaler je prethodno nastupao za Auxerre u čijim je omladinskim selekcijama i ponikao. Prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jose Mourinho je tako dobio tri jako dobra pojačanja. Sva trojica su došla besplatno i Posebni će koliko-toliko imati jači tim u odnosu na prethodnu sezonu.

Roma je proteklu sezonu završila na šestom mjestu italijanske Serije A i naredne sezone će ponovo igrati Evropsku ligu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi