Tabela nije "pokvarena", Fener je zaista tako nisko pao
Turski velikan pao je na niske grane i trenutno je bliže ispadanju nego borbi za Evropu, o tituli da ne govorimo...

Tabela nije "pokvarena", Fener je zaista tako nisko pao

E. Škorić

Turski velikan Fenerbahče prolazi teške momente i nalazi se - pazite sad - bod od opasne zone!

Fenerbahče je u 14 kola Super lige upisao samo tri pobjede, ima pet remija i čak šest poraza.

Večeras je osvojio bod na svom terenu protiv Kasimpase (2:2), ali taj bod je dovoljan tek da slavni klub iz Istanbula ne bude u onom "crvenom" dijelu tabele - među tri posljednjeplasirana.

Diagne je promašio penal za goste u osmoj minuti, ali u 22. minuti se iskupio i zabio za 0:1. Neustdater je u 44. minuti izjednačio, a ubrzo je Cek autogolom donio Feneru preokret.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Iako su navijači domaćeg tima bili u nadanju da će konačno njihov tim pobijediti i da će se izvući iz krize, uslijedio je novi šok. Diagne u 54. pogađa za 2:2, a to je bio i konačan rezultat.

Slavni Fener sada je 14. na tabeli, a iza s ebe ima samo Akhisar (13), Kayserispor (12) i Rizespor (10). Kasimasa je drugoplasirani sa 26 bodova, četiri manje od Basaksehira. Slijede Bešiktaš sa 24 na trećem mjestu, a isto bodova ima i četvrtoplasirana Galata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi