Liverpool ne odustaje od titule

Redsi slavili nad Villom

Liverpool ne odustaje od titule

E. Škorić

Liverpool je na teškom gostovanju u Birminghamu pobijedio Aston Villu s 2:1 u 33. kolu engleskog Premiershipa.

Redsi su očajno počeli meč, primili gol nakon samo tri minuta, pošto je Douglas Luiz pogodio za 1:0, no nije dugo trajalo slavlje domaćina.

Joel Matip je u šestoj minuti izjednačio na 1:1 i Liverpool se jako brzo vratio u život, a u sjajnom meču do kraja su gosti došli i do pobjede.

Gol odluke zabio je Sadio Mane u 65. minuti na asistenciju sjajnog Luisa Diaza.

Liverpool je sa 86 bodova na drugom mjestu i izjednačen bodovno sa vodećim Manchester Cityjem, ali Građani imaju utakmicu manje, pošto sutra gostuju Wolverhamptonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsima ostaju još dva meča, prvo sa Southamptonom 17. maja, a onda 22. maja sa Wolverhamptonom.

Prije toga imaju finale FA kupa protiv Chelseaja 14. maja, dok će 28. maja igrati finale Lige prvaka protiv Real Madrida u Parizu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...prvi gol postignut nakon ociglednog offsidea igraca Aston Ville u akciji par dodavanja prije gola,ali VAR to ne zanima...evo maloprije na forumu Liverpoola gledam screenshot,ocigledan offside...cak je i komentator na SK to vidio...
3 6
IvanKing
Teška muka za Liverpool, imaju Southampton koji svim velikim timovima oduzima bodove posebno kod kuće, te Wolvese za koje se ne zna nikad kako će nastupiti, ali za tu Southampton utakmicu igraju 3 dana prije Fa Kup finale navečer teška utakmica sa Chelsea, i tko zna kako će biti poslije toga, City ako sutra sredi Wolvese bit će Liverpool skoro bez šanse
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi