U Birminghamu se hvale klupskim rekordom - Zrinjski je zamalo uspio ono što nisu City i Arsenal
Zrinjski je na Villa Parku pao u nadoknadi vremena.

Veliki niz Aston Ville

U Birminghamu se hvale klupskim rekordom - Zrinjski je zamalo uspio ono što nisu City i Arsenal

Eldar Ganibegović

Aston Villa igra zaista sjajno i u vrhu je Premier lige. Osim toga igra i Evropu, a sada je postavila klupski rekord u Premier ligi. 

Aston Villa je jučer savladala Arsenal i tako se probila na treće mjesto Premier lige te, ako ovako nastavi, sigurno će biti jedan od kandidata za titulu.

Po prvi put u 149 godina dugoj historiji kluba, Aston Villa je tako vezala čak 15 domaćih pobjeda u Premier ligi što je apsolutni rekord.

Aston Villa record 15 consecutive home wins for the first time in the club's 149-year history 🏅 👏

Posted by Onefootball on Saturday, December 9, 2023

Padali su na Villa Parku osim Arsenala Manchester City, West Ham, Tottenham ili Newcastle, a posljednji poraz je Villa doživjela upravo od Arsenala u februaru 2023. godine. 

U septembru je još Aston Villa poražena na svom terenu, no radilo se o meču EFL Cupa u kojem je slavio Everton.

Oglasi

Gostovao je u ovom periodu i naš Zrinjski. Tačnije, bilo je to 5. oktobra u duelu 2. kola Konferencijske lige.

Manchester City i Arsenal nisu uspjeli izbjeći poraz ove sezone u Birminghamu. Nije ni Zrinjski, ali je bio mnogo bliže od dva engleska tima.

Podsjetimo, Plemići su odigrali sjajan meč, mogli su i povesti preko Bilbije, a pali su tek u sudijskoj nadoknadi i izgubili s 1:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo za tri dana se u Mostaru ponovo sastaju Zrinjski i Aston Villa i vidjet ćemo može li prvak Bosne i Hercegovine do iznenađenja protiv favorizovanog protivnika za kraj najuspješnije sezone jednog bh. kluba u Evropi. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi