Astori neće otići u zaborav: Još jedan veliki potez Fiorentine

Trening centar se preimenovao

Astori neće otići u zaborav: Još jedan veliki potez Fiorentine

E. Škorić

Fiorentina je još jednom pokazala da ne zaboravlja svog kapitena Davidea Astorija, koji je preminuo u 31. godini života.

Astori je u Seriji A odigrao 289 utakmica, ima 14 nastupa za Italiju, a umro je u Udinama u hotelu, prije meča Udinesea i Fiorentina, prije dvije sedmice.

Kapitenu Fiorentine počast je odao kompletan nogometni svijet, a u Firenci se trude i danas da ne ode u zaborav.

"Donijeli smo odluku da promijenimo naziv treninga centra u 'Davide Astori'. To je bio njegov dom. Svakodnevno bi išao tamo i trenirao dok je bio živ. Mislimo da je ovo tek jedna od milion stvari koje smo spremni učiniti kako ne bi umrlo sjećanje na Astorija", kazao je predsjednik kluba Mario Cognigni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Astori je sahranjen 8. marta u Firenci, a broj 13 je u Fiorentini zauvijek povučen. Nakon smrti Astorija, klub je odlučio da njegovu platu do kraja života daje njegovoj supruzi Francesci Fioretti koja je ostala s kćerkom Vittorijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi