U čast kapitena: Gradi se muzej posvećen Davideu Astoriju
Foto: EPA

Odluka Fiorentine

U čast kapitena: Gradi se muzej posvećen Davideu Astoriju

Midhat Šljivak

Svijet fudbala još uvijek je pod šokom zbog smrti kapitena Fiorentine Davida Astorija.

Defanzivac tima iz Firence preminuo je u snu 4. marta pred utakmicu protiv Udinesea, a njegov prerani odlazak pogodio je sve istinske ljubitelje fudbala.

Desetine hiljada navijača, fudbalera i poznatih ličnosti bilo je na sahrani Davide Astorija, a navijači su se od njega oprostili sa gomilom transparenata i ispisanih poruka po kompletnom gradu.

Nijedna poruka koju su ostavili neće biti uništena. Rukovodstvo Fiorentine će sve predmete postaviti u muzej koji će biti izrađen u čast preminulog fudbalera i tako će zauvijek ostati uspomena na njega.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na ovaj potez su se odlučili nakon razgovora sa porodicom, a muzej će biti otvoren u narednom periodu. Pored toga, njegov broj 13 kojeg je nosio u Fiorentini, biće povučen iz upotrebe.

Astori je za Fiorentinu odigrao 109 utakmica i postigao je tri gola, a nastupao je još za Romu, Cagliari, Cremonese i Pizzighettone. Za selekciju Italije je nastupio 14 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi