Atalanta malo podsjetila na Koševo, Lazio slomio Parmu u finišu
Atalanta je danas upisala prvu pobjedu nakon 20. augusta i prekinula niz od čak devet utakmica bez trijumfa u svim takmičenjima

Klub iz Bergama se konačno raspucao

Atalanta malo podsjetila na Koševo, Lazio slomio Parmu u finišu

Završene su tri utakmice današnjeg programa 9. kola Serije A koje su započele u 15 sati.

Najubjedljiviju pobjedu slavila je Atalanta, koja je napokon prekinula dugi niz bez pobjede i to u velikom stilu. Klub iz Bergama je kao gost savladao Chievo sa 5:1 i tako malo podsjetio na svoju nestvarnu partiju s početka sezone kada je Sarajevu na Koševu zabio osam golova.

Golijadu je otvorio De Roon u 25. minuti, da bi potom uslijedio pravi show Josipa Iličića koji je u 28., 50. i 52. minuti pogađao za hat-trick. U 72. minuti je Gosens pogodio za 0:5, da bi se u 83. minuti u strijelce upisao još jedan Slovenac Valter Birsa koji je iz penala pogodio za konačan rezultat utakmice. Treba istaći da je Chievo od 40. minute igrao sa igračem manje zbog isključenja Barba.

Lazio je teškom mukom stigao do pobjede nad Parmom u gostima. Iako su Nebeskoplavi tokom cijelog susreta bili bolji tim, poveli su tek u 81. minuti kada je Ciro Immobile pogodio iz penala. Konačnih 2:0 za Lazio postavio je Correa u četvrtoj minuti nadoknade.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljiv meč odigrali su Bologna i Torino. Gosti su zahvaljujući Falqueu i Baselliju vodili sa 2:0, ali je Bologna uspjela izvući bod. Za domaće su pogađali Santander u 59. i Calabresi u 77. minuti za konačnih 2:2.

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Koliko je sarajevo sramotan tim pokazuje i to da atalanta do ove utakmice nikog dobila nije. Hihihi
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi