Atalanta potvrdila prvi slučaj koronavirusa

Sportiello zaražen

Atalanta potvrdila prvi slučaj koronavirusa

E. Škorić

Golman Atalante Marco Sportiello testirao se i ispostavilo se da je pozitivan na virus Covid-19.

Iako je Bergamo među najugroženijim gradovima u Evropi, zanimljivo je da do danas nijedan igrač Atalante nije bio zaražen, a sada je klub objavio da je na koronavirus pozitivan golman Sportiello.

Marco se nalazi u samoizolaciji, a izolirani od vanjskog svijeta su i ostali nogometaši Atalante.

Sportiello je bio dio tima na Mestalli protiv Valencije u revanšu osmine finala Lige prvaka, a upravo se taj, kao i onaj raniji meč na San Siru, smatraju "biološkim bombama". Posebno u Milanu kada je prisustvovalo 40.000 gledatelja, kada je praktično i krenuo val pandemije koronavirusa u Evropi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do sada su u Seriji A zaražena tri nogometaša Juventusa (Rugani, Dybala i Matuidi), a najviše slučajeva koronavirusa zabilježeno je u Sampdorij i Fiorentini, dok su također zaraženi i tehnički direktor Milana Paolo Maldini i njegov sin Daniele. U Veroni je jedan slučaj i to Mattia Zaccagni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi