Novcu se ne može odoljeti: Prodaje se klub koji je postao simbol prkosa bogatijim i moćnijim!

Pregovori u toku

Novcu se ne može odoljeti: Prodaje se klub koji je postao simbol prkosa bogatijim i moćnijim!

Admin Čaušević

Fudbalski klubovi se obično vole i ne vole. Međutim postoje i oni koji su miljenici svih koje vole fudbal, a simpatije beru svojom lepršavom igrom i dobrim rezultatima. 

U modernom fudbalu se sve vrti oko novca. Najbogatiji klubovi nikad nisu bili moćniji i rijetko koji "mali" im može stati na crtu i pomrisiti račune.

Posljednjih godina klub koji je postao simbol otpora i prkosa u borbi protiv daleko moćnijih i bogatijih je postala Atalanta, ekipa iz Bergama svojom prepoznatljivom igrom nikog nije ostavila ravnodušnim.

Ipak, koliko god se odupirali i borili protiv bogatih i moćnih, na duže staze to izgleda nemoguće pa su se vlasnici odlučili za (ne)očekivan potez.

Italijanski mediji izvještavaju da je Atalanta na prodaju. U petak je Sky Sport prvi objavio priču o prodaji, a Gazetta dello Sport jutros donosi detalje.

Oko 55 % dionica Atalante će biti prodato ujedinjenim biznismenima iz SAD-a iz fonda Bain Capital, a sve će biti završeno naredne sedcmie.

Porodici Percassi koja je vlasnik kluba već 12 godina će ostati 45 % dionica, ali će oni i dalje moći upravljati popularnom Božicom iz Bergama.

Inače, porodica Percassi je Atalantu kupila prije 12 godina za 13 miliona eura i to kada je ovaj klub bio u Seriji B. Odmah je izborena promocija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Deset godina kasnije ovaj klub je postao redovni učesnik Lige prvaka i njegova vrijednost se procjenjuje na između 400 i 500 miliona eura.

Za to vrijeme realizovano je nekoliko fenomenalnih izlaznih transfera. Izdvajaju se onaj Dejana Kulusevskog (35 miliona), Alessandra Bastonija (31 milion), Francka Kessijea (24 miliona), Armanda Dialla (21 milion), Bryana Cristantea (22 miliona)...

Top Komentari

2323
Tako rade pametni a ovi naai buzdovani koji vode klubove gledaju kako koga da zavrnu za hiljadarku ,dve
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi