Jeremie Boga novi igrač Atalante

Iz Sassuola u Atalantu

Jeremie Boga novi igrač Atalante

E. Škorić

Nova akvizicija Gasperinijevog tima.

Klubovi su postigli dogovor, pa Jeremie Boga napušta Sassuolo i potpisuje za Atalantu.

Atalanta je sve dogovorila sa Sassuolom i za odštetu od 22 miliona eura uz bonuse dovodi Bogu, koji će u narednim satima obaviti ljekarske preglede i potpisati za ambicioni tim iz Bergama.

Dvadesetpetogodišnji francuski veznjak ponikao je u Chelseaju, igrao za Rennes, Granadu i Birmingham na posudbama prije nego je 2018. godine prešao u Sassuolo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nekadašnji mladi reprezentativac Francuske, koji je kasnije zaigrao za seniore Obale Slonovače i na sedam mečeva postigao jedan gol, svakako će biti od velike pomoći Atalanti koja se bori da izbori Ligu prvaka naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi