Salernitana srušila Fiorentinu i vratila se u borbu za opstanak, Đurić ponovo strijelac!

Domaći slavili sa 2:1

Salernitana srušila Fiorentinu i vratila se u borbu za opstanak, Đurić ponovo strijelac!

E. Čaušević

Fudbaleri Salernitane pobijedili su danas na svom terenu Fiorentinu sa 2:1 i u potpunosti se vratili u bitku za opstanak u Seriji A.

Salernitana je pred svojim navijačima došla do pobjede u meču 34. kola Serije A, te se u potpunosti vratila nada ovog kluba da na kraju mogu izboriti opstanak u društvu najboljih.

Domaći tim je fantastično otvorio utakmicu i poveo već u devetoj minuti kada je bh. napadač Milan Đurić sjajno pogodio glavom za 1:0 nakon asistencije Bohinena.

Bh. napadač je u centru pažnje bio i u 18. minuti. Đurić je pokušao glavom nakon kornera, ali ovaj put lopta ide tik pored lijeve stative Fiorentine.

Salernitana je do drugog gola mogla i u 35. minuti. Ovaj put je Ranieri imao odličnu priliku kada je sa vrha kaznenog prostora odlično šutirao, no lopta i ovaj put ide pored gola gostiju iz Firence.

U drugom poluvremenu Fiorentina je imala incijativuu na sredini terena što su gosti znali da iskoriste. Navijači Salernitane utihnuli su u 65. minuti kada je Saponara zabio gol za 1:1 i vratio stvari na početak.

Međutim, Salernitana nije odustajala i igračima ovog tima bilo je jasno da im samo pobjeda ide u prilog, te su krenuli ofanzivno u finišu meča.

Stadion u Salernu ponovo je "eksplodirao" u 79. minuti jer su domaći poveli sa 2:1. U centru pažnje našao se rezervista Bonazzoli koji je sjajno pogodio mrežu Fiorentine za veliko slavlje domaćih navijača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Salernitana je do kraja utakmice uspjela da sačuva svoju prednost i dođe do zlata vrijedna tri boda. Ovaj tim je na 18. mjestu na tabeli, ali ima samo tri boda manje u odnosu na Cagliari koji je na 17. poziciji koja osigurava opstanak u Seriji A.

Đurić je danas odigrao još jedan odličan meč, a iz igre je izašao u 75. minuti i umjesto njega ušao je upravo Bonazzoli koji je postigao pogodak za pobjedu. Za bh. napadača ovo je bio peti gol u Seriji A u dosadašnjem dijelu sezone.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
cetalj
0 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi