Šampion ne liči na sebe: Atletico izgubio od najslabijeg tima lige
Foto - EPA

Levante odnio bod s Wande Metropolitano

Šampion ne liči na sebe: Atletico izgubio od najslabijeg tima lige

Midhat Šljivak

Veliko iznenađenje desilo se večeras na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu gdje je Levante savladao aktuelnog šampiona Atletico s 1:0.

Tim Diega Simeonea ušao je kao veliki favorit u ovaj meč. Očekivala se lagana pobjeda protiv najslabijeg tima lige, ali na kraju se desilo veliko iznenađenje.

Levante je odigrao odličan meč. Ostavli su Atletico bez pravog šuta u okvir gola i došli su do tri velika boda u borbi za opstanak.

Trenutak odluke u ovom meču desio se u 54. minuti. Očajno je reagovala odbrana domaćeg tima, a Gonzalo Melero pogađa za vodstvo Levantea od 1:0.

Ovo je na kraju bio i konačan rezultat susreta. Atletico je razočarao igrom u fazi napada i ostali su bez bodova u večerašnjem meču.

Ovim porazom Atletico je ostao na petom mjestu tabele s 39 osvojenih bodova, a isti broj bodova uz utakmicu manje ima i Barcelona.

Levante je s druge strane još uvijek uvjerljivo posljednji na tabeli. Ovo im je tek druga pobjeda u sezoni i osvojili su ukupno 14 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 21. kolo:

Atletico - Levante 0:1

Top Komentari

xeRed
Svi dobiju tri boda za pobjedu, a jadni Levante samo bod... I kako onda da ne ispadnu u Segundu?!
6 0
GuiliDamou
Petica za naslov novinaru! Bravo…
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi