Velika svađa u Barceloni: Laporta želi dovesti portugalskog nogometaša, Xavi ga ne želi

Niko ne zna šta će se desiti

Velika svađa u Barceloni: Laporta želi dovesti portugalskog nogometaša, Xavi ga ne želi

Esmer Oštraković

Čudna situacija desila se u Barceloni, a razlog je eventualni transfer Rubena Nevesa iz Wolverhamptona u Barcelonu, koji je podijelio mišljenja u klubu.

Naime, predsjednik Barcelone, Joan Laporta želi da dovede Portugalca u svoj tim kako bi pojačao vezni red i dobio veznog nogometaša za budućnost.

Ipak, sa mišljenjem predsjednika ne slaže se trener Barcelone, Xavi Herznandez koji u svojoj ekipi ne želi Rubena Nevesa.

Xavi želi da dovede Martina Zubimendija, španskog zadnjeg veznog, koji nastupa za ekipu Real Sociedada i bolje je upoznat sa ligom.

Mnogo toga ovisi i o Sergiju Busquetsu, jer ukoliko on odluči produžiti ugovor, onda se nikakav transfer ubrzo neće ni dogoditi.

Mežutim, ukoliko Busquets odluči otići, neko ga mora zamjeniti, ali upravo to je dovelo do velike svađe između Laporte i Xavija.

Oglasi

Laporta je zagrizao za Nevesa koji ima 25 godina i njegova tržišna vrijednost iznosi oko 40 miliona eura, što naravno Barcelona može platiti.

Javno je Laporta govorio da mu se sviđa način na koji igra Neves, ali je pitanje da li je on igrač za sistem koji preferira Xavi.

Ove sezone je Neves upisao 26 nastupa u dresu Wolverhamptina, te je uspio postići i četiri gola, te će vjerovatno ubrzo napustiti ovaj klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Wolvesi će se do kraja sezone boriti za ostanak u ligi, a to nisu ambicije kakve ima ovaj nogometaš, te se očekuje da promjeni sredinu.

Podsjetimo, Neves je u Englesku došao prije četiri i pol godine iz Porta, te je bio veliko pojačanej za ekipo Wolverhamptona.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi