Xavi zadovoljan igrom, ali je otkrio šta nedostaje Barceloni

Nakon teške utakmice

Xavi zadovoljan igrom, ali je otkrio šta nedostaje Barceloni

Eldar Ganibegović

Barcelona je sinoć teškom mukom izborila osminu finala španskog Kupa Kralja. Mučna je to bila utakmica za gledati navijačima Barcelone, a sada se nakon svega oglasio i Xavi Hernandez.

U okviru šesnaestine finala španskog Kupa Kralja Barcelona je sinoć kao gost teškom mukom slavila kod trećeligaša Intercityja. Nakon 120 minuta igre bilo je 3:4.

Tri puta je Barcelona vodila na ovoj utakmici pogocima Arauja, Dembelea i Raphinhe, ali je 21-godišnji Oriol Soldevila svaki put vraćao stvari na početak.

Spasa trećeligašu ipak nije bilo u produžecima kada je za konačnih 3:4 pogodio mladi Ansu Fati.

Jasno je da je ovo bila jako mučna utakmica za gledati navijačima Barcelone, a sada je o svemu svoje mišljenje dao i trener Blaugrane, Xavi Hernandez.

"Propustili smo dosta u utakmici koju smo imali dosta pod kontrolom. Nismo blokirali centar, nismo dobro branili prostor. Ne možemo da odemo sretni.

Oglasi

Utakmica je bila prilično dobra, ali moramo biti jači, u odbrani možeš pogriješiti, ali utakmica je morala biti gotova, a mi nismo imali dovoljno snage.

Morali smo dominirati u igri i bili smo dobri u tempu. Imamo i pozitivnih stvari, ali smo mnogo propatili. Previše smo zakomplikovali.

Danas sam zadovoljan igrom, ali nedostaje nam snage. Moram da razmislim šta možemo da poboljšamo", rekao je Xavi na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Oriol Soldevila je dijete Barcelone

Do jučer anonimni Oriol Soldevila uspio je da postigne hat-trick protiv Barcelone i tako dođe u centar pažnje i pored poraza svoje ekipe na kraju.

O njemu nije lako naći baš mnogo zanimljivosti i priča, no svakako da je najzanimljivije to što je on upravo dijete Barcelone.

On je rođen u Barceloni, a prve fudbalske korake napravio je u La Masiji, čuvenoj Barceloninoj školi fudbala koju je napustio 2020. godine.

Trenutna cijena iznosi mu sto hiljada eura, a nakon ovoga jasno je da bi mogla značajno porasti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
@user1667646302 A vi ste ćenifa Madrid baš lagano prošli jbt, koja elegancija, nema šta da vam čestitam D:
2 0
veliki73
E cuj zadovoljan, ja bi se pravio da imam gripu i ne bi se javljao 7 dana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi