Stigla prva ozbiljna ponuda za urugvajskog golgetera
FOTO: EPA

Benfica bi mogla napuniti kasu

Stigla prva ozbiljna ponuda za urugvajskog golgetera

Haris Zilić

Napadač Benfice Darwin Nunez (22) igra nevjerovatnu sezonu.

Nunez je na 39 mečeva za Orlove u svim takmičenjima postigao 33 gol i naravno to nije promaklo evropskim klubvima da pokažu interes.

Prema posljednjim pisanjima španskih medija Atletico Madrid je pokazao ozbiljan interes za ovog urugvajskog napadača, a navodno su spremni timu iz Lisabona ponuditi 50 miliona eura.

Darwin sa Benficom ima ugovor do ljeta 2025. godine i sigurno je da će tim iz Lisabona gledati da dobro zaradi pa ćemo vidjeli da li će pomenuta ponuda zadovoljiti njihove apetite.

Naravno, tu nje kraj, jer ovo ljeto će sigurno još vodećih evropskih klubova krenuti u lov na Nuneza, tako da bi i Jorgandžije mogle podebljati svoju ponudu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Nunez je skupio i osam nastupa za reprezentaciju Urugvaja i postigao dva gola.

U Benficu je došao na ljeto 2020. godine iz španske Almerije, a u Evropu je stigao 2019. godine iz Penarola gdje je prošao i sve omladinske selekcije.

Top Komentari

user1647189634
Ovaj ce završiti u Milanu 100%
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi