Da li su sudije pogurale sinoć Real: "Oštećeni smo i nikog nije briga"

Simeone je bio razočaran

Da li su sudije pogurale sinoć Real: "Oštećeni smo i nikog nije briga"

Samir Mlaćo
Atletico Madrid nije mogao sinoć preko Reala u polufinale Kupa Kraljeva. Poveli su nogometaši Atletica, no Real se vratio, a zatim na produžetke slavio 3:1.

Morata je doveo Atletico u vodstvo, činilo se da će bi Real 'mogao' pasti, no do toga nije došlo. Trener Atletica Diego Simeone ističe da su sudije svojim odlukama mnogo utjecale na krajnji ishod.

Posebno se to odnosi na trenutak iz 70. Minute kadda je Ceballos prošao bez kazne nakon što je pokupio Lemara na rubu šesnaesterca.

"To je bio odlučujući detalj, a prošao je nezapaženo. Opet smo oštećeni i nikog nije briga“, rekao je Simeone.

Ceballos je već imao žuti karton i morao bi napustiti teren da je sudija pokazao mu opomenu.

Oglasi

Ako je isključen Savić, morao je i Ceballos. No, navikli smo, ništa novo. Borili smo se do kraja, opet su nas sasjekli“, rekao je golman Atletica Jan Oblak.

Simeone sudijama zamjera i to što u više navrata nisu svirali faulove nad Moratom.

Pitao sam sudiju da li ima ličnih problema sa Moratom. Nije sudio neke prekršaje na njemu, kao ni u San Sebastianu ne tako davno. Rekao mi je da Morata to preuveličava. Neka mi kaže ako ima nešto prtoiv njega, pa ga neću staviti narednu utakmicu“, dodao je temperamentni Simeone.

Za Moratu sinoć je vezan i veoma zanimljiv detalj.

Nakon što je postigao gol, Morata je u 19. minuti rukom prekrio dio prezimena na leđima. Bio je to zanimljiv način proslave, na prvi pogled je izgledalo kao da Morata samo pokazuje svoje ime, ali postoji zanimljiva priča iza svega.

Oglasi

Morata, koji je igrao za Real 95 puta u dva razdoblja između 2010. i 2017., bio je verbalno zlostavljan od strane navijača prije početka utakmice u četvrtak.

Grupe navijača Reala uzvikivale su Morati "rata", što znači štakor. Njegovo slavlje bilo je pokušaj da odgovori tim navijačima tako što će privremeno učiniti da njegov dres odgovara njihovoj uvredi. Sakrio je prva dva slova prezimena, otkrivši samo "rata".

Iako je vezan za Kraljeve, čini se da njegov odnos prema bivšem klubu nije baš najbolji, baš kao ni on, a trebao bi možda, ne dobija ni malo poštovanja od strane navijača najtituliranijeg kluba na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Morata je s Realom dva puta osvajao La Ligu, dva puta Ligu prvaka, Superkup Efvrope, Svjetsko klupsko prvenstvo. S Atleticom je i dalje bez trofeja, a sve je izvjesnije da će tako biti i nakon ove sezone nakon ispadanja u četvrtfinalu Kupa.

U La Ligi Atletico teško može da napravi bilo šta pokraj Barcelone i Real Madrida, dok se u Ligi prvaka već oprostio u grupnoj fazi.

Top Komentari

atomskimrav
Prgavo ****o odvratno, ako ce ti biti lakse ljude je bas briga. **** te onaj ko te doveo tu. Protiv Barcelone spustenih gaca izlazite na teren, a protiv Reala vjecito se tucete na terenu.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi