Atletico Madrid je u četvrtfinalu Lige prvaka - Oblak junak nakon penal serije!
FOTO: EPA

Sjajna utakmica i prolaz domaćih

Atletico Madrid je u četvrtfinalu Lige prvaka - Oblak junak nakon penal serije!

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru osmine finala odigrali su Atletico Madrid i Inter, a na kraju je u četvrtfinale nakon boljeg izvođenja penala prošla ekipa Atletico Madrida.

Inter je u ovu utakmicu ušao sa prednosti od 1:0 iz prve utakmice, te su imali na čemu graditi igru u ovoj utakmici.

Ipak, dosta bolje su utakmicu otvorili domaći igrači koji su u prvih pola sata imali dvije jako dobre prilike. Ipak, niti jednu nisu pretvorili u pogodak.

Kazna je stigla u 33. minuti kada je Inter napravio sjajnu akciju, a gol je nakon asistencije Barelle postigao Dimarco.

Nije prednost gostiju iz Italije trajala dugo jer je samo dvije minute kasnije Griezmann postigao gol za poravnanje.

Oglasi

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Griezmann. Igrala se 52. minuta kada je Sommer na sjajan način odbranio udarac Francuza.

Na narednu pravu priliku čekalo se sve do 76. minute kada je Thuram imao pravi zicer, ali je lopta nakon njegovog šuta otišla malo preko gola.

Posljednjih deset minuta bilo je u znaku domaće ekipe i praktično je bilo jasno da će postići gol.

Depay je u 85. minuti imao sjajnu priliku, Sommer nije ni vidio loptu i ostao je ukopan u mjestu, ali je lopta pogodila stativu.

Oglasi

Ipak, samo dvije minute kasnije Koke je sjajno podvalio loptu za Depaya koji postiže gol za vodstvo Atletico Madrida.

Nakon dva odigrana produžetka promjene rezultata nije bilo, te su penali odlučili putnika u četvrtfinale Lige prvaka.

Prvi je šutirao Inter, tačnije Calhanoglu koji je bio siguran. Sa druge strane prvi je šutirao Depay, a i on je bio siguran.

Nakon toga šutirao je Alexis Sanchez, ali njegov udarac odbranio je Oblak. Istom mjerom uzvratio je i Niguez koji je promašio penal za domaće.

Oblak je nakon toga odbranio šut Klaassenu, a ovaj put iskoristili su to igrači Atletico Madrida, tačnije Riquelme koji je bio siguran.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Acerbi je nakon toga preuzeo odgovornost za Inter i pogodio je, te je tako ostavio kakvu takvu nadu svojoj ekipi. Correa je nakon toga šutirao za domaće, te je i on pogodio.

Za Inter je u posljednjoj seriji pucao Lautaro Martinez koji se obrukao i Atletico Madrid je prošao dalje.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti