Transfer koji bi mogao imati dugoročno velike posljedice

U Milanu ne žele to ni da zamisle

Transfer koji bi mogao imati dugoročno velike posljedice

E. Škorić

Inter i Milan veliki su rivali iz istog grada (Milana) i igraju oduvijek na istom stadionu, a u prošlosti je bilo igrača koji su nosili dres jednog i drugog kluba.

Ronaldo je bio i Interov i Milanov, Andrea Pirlo isto, Clarence Seedorf, Hakan Calhanoglu... Mnoge zvijezde su nastupale za oba milanska sastava, no naredni takav transfer mogao bi da ima dugoročne posljedice.

Teško je bilo ikada i zamisliti da će jedan Paolo Maldini ostaviti Milan i preći u Inter. Ili s druge strane Marco Materazzi, Ivan Cordoba, Javier Zanetti...

Ipak, neki novi klinci na to ne gledaju kao starije generacije. Francesco Camarda je super talentovani napadač Milana, koji je za Rossonere debitovao sa 15 godina, a već godinama puni naslovnice zbog nevjerovatnih statistika koje ima u omladinskom pogonu slavnog italijanskog kluba.

Camarda je u nedjelju napunio 16 godina , čime je ispunio dobni uslov za potpisivanje svog prvog profesionalnog ugovora, ali zadatak će biti daleko od rutine, jer Camarda ima puno zanimljivih opcija na stolu osim karijere u matičnoj momčadi Milana.

Oglasi

Corriere dello Sport javlja da Camardu gledaju i pozivaju velikani kao što su Manchester United , Arsenal i Dortmund, a interes navodno pokazuju i Juventus i Inter, što bi naravno bio još bolniji udarac za navijače Milana.

Portal za transfere Footmercato tvrdi da je Milan i dalje u najboljoj poziciji i da u klubu nisu previše zabrinuti za Camardinu budućnost, ali svakako dodatni pritisak predstavlja interes Juventusa i Intera za vođenje crveno-crnih.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posebno velike i dugoročne posljedice ostavio bi eventualni transfer mlade zvijezde u Inter, a na San Siru će morati da učine sve da izbjegnu "tragediju". Čini se da bi im, ako već moraju da ga izgube, najviše voljeli da Camarda ode u neki klub izvan Italije.

Ipak, Milan radi na potpisivanju ugovora i vjeruje da će Camarda biti zahvalan na svemu što mu je klub dosad dao i da će potpisati dugoročni ugovor, te predstavljati budućnost jednog od najtrofejnijih evropskih timova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi