Zbogom, Wanda Metropolitano!

Naziv Atleticovog stadiona odlazi u historiju

Zbogom, Wanda Metropolitano!

Admin Čaušević

Utakmica Atletico - Sevilla je bila posljednja koja se igrala na stadionu pod nazivom Wanda Metropolitano.

Otkako je izgrađen 2017. godine stadion Atletico Madrida nosi naziv Wanda Metroplitano da bi taj naziv svoj kraj dočekao posljednjim mečom sezone 2021/22.

Od naredne sezone stadion Atletica će nositi novi naziv, a Jorgnadžije su već u potrazi za novim sponzorom što će im omogućiti značajan priliv sredstava.

Finansijka situacija u Atleticu i nije baš obećavajuća zato će prodaja prava za naziv stadiona predstavljati značajnu injekciju jer samo novac od plasmana u Ligu prvaka neće biti dovoljan.

Loše poslovanje kineske kompanije je učinilo da ne dođe do produženja saradnje i nedostatak desetina miliona koje je svake godine Wanda plaćala samo za naziv stadiona će se svakako osjetiti.

Upravo iz tog razloga Uprava Atletica mora osigurati ugovor podjednako težak kao sa kompanijom Wanda kako bi se spriječili eventualni gubici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Wanda Metropolitano je jedan od najmodernijih na svijetu, Atletico je na njemu već osvojio La Ligu te je svake sezone domaćin mnogim evropskim velikanima.

Inače, na madridskom stadionu se igralo i finale Lige prvaka prije tri godine kada je Liverpool pobijedio Tottenham.

Top Komentari

ubnt
Neka ga nazovu "Sergio Ramos 92:48".
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi