Atletico želi "balkansku trampu"

Jorgandžije zagrizle za Makedonca

Atletico želi "balkansku trampu"

Prema posljednjim špekulacijama, u Atletico Madridu se nadaju da bi ovog ljeta mogli odraditi razmjenu igrača sa Fenerbahčeom.

Turski mediji tvrde da je Atletico Madrid zainteresovan za Fenerovog Makedonca Eljifa Elmasa.

Ovaj mladi veznjak je u Fenerbahče stigao 2017. godine iz makedonskog Rabotničkog za oko 180 hiljada eura, dok se već danas u pričama oko njegovog potencijalnog transfera pominje cifra od 15 miliona eura.

Inače, 19-godišnji Elmas je imao ponude da zaigra za reprezentaciju Turske, zbog svog porijekla, ali je ipak odlučio braniti boje zemlje u kojoj je rođen - Makedonije.

Osim što već ima pet nastupa za A selekciju svoje zemlje, Elmas je postao i jako bitan dio ekipe Fenerbahčea. Standardni je prvotimac, a ove sezone je skupio ukupno 37 nastupa za plavo-žute, te je postigao dva gola.

Elmasove igre su privukle pažnju mnogih klubova, a navodno Atletico Madrid već "kuje plan" za njegov transfer.

Ako je vjerovati špekulacijama, Atletico želi u zamjenu za Elmasa u Istanbul poslati svog napadača Nikolu Kalinića.

Jorgandžije su prošlog ljeta dale 31-godišnjem Kaliniću priliku da se vrati na pravi put nakon loše epizode u Milanu.

Doveden je Kalinić u Madrid za nešto manje od 15 miliona eura, ali se nije proslavio. Skupio je 17 nastupa u LaLigi i postigao tek dva gola što svakako ne može zadovoljiti Diega Simeonea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da se Kalinić neće dugo zadržati u Atleticu, a karijeru možda nastavi upravo u Feneru koji za sljedeću sezonu želi stvoriti tim s kojim mu se neće ponoviti ovosezonski neuspjesi.

Kada je u pitanju Eljif Elmas, za njegove usluge su navodno zainteresovani i klubovi poput Tottenhama i Seville, pa će biti zanimljivo vidjeti da li će Atleticova ponuda biti najprimamljivija turskom velikanu.

Top Komentari

Taceoni
Da nije placen 180 000 hiljda eura a ne milionA?
3 0
Benjamingst
Hehehe 180 miliona iz Rabotnickog u Fenjer I onda spade na 15 miliona hehehe novinar je obrazovan ??????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti