Atmosfera u Unitedu je bila jako loša, pokazuje to i intervju Lukakua
Jasno se može vidjeti koliko je Lukaku bio nezadovoljan sa situacijom u Manchesteru

Belgijanac je prije odlaska u Inter govorio o svom statusu u klubu sa Old Trafforda

Atmosfera u Unitedu je bila jako loša, pokazuje to i intervju Lukakua

S. Pašalić

Romelu Lukaku je posljednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj napustio Manchester United i potpisao za Inter.

Klub sa Old Trafforda je dobio 65 miliona eura, a može dobiti još dodatnih 10 miliona kroz bonuse pa je tako završena sapunica koja je trajala praktično tokom cijelog ljeta.

Belgijski napadač je još u vrijeme dok su trajale priče oko njegovog odlaska u Inter dao intervju u kome je govorio o svojoj situaciji u Manchester Unitedu.

"Mnogo je stvari rečeno tamo gdje se nisam osjećao zaštićeno. Osjećao sam da je puno glasina, Rom ide tamo, oni ne žele Roma i nitko nije izašao da to prekine."

"Bila su to dobre tri-četiri sedmice. Čekam da neko izađe i prekine to. To se nije dogodilo. Imao sam razgovor, rekao sam im da je bolje da idemo svako svojim putem."

"Ako ne želite zaštititi nekoga, izlaze sve ove glasine. Htio sam samo da kažu da će se Rom boriti za svoje mjesto, ali to se nikada nije dogodilo za četiri-pet mjeseci."

"Bilo je samo priče kako on želi otići, ne zaslužuje da bude tamo. Dobro, onda želim sada ići. Borite se za svoje mjesto, ali i želite biti tamo gdje ljudi žele da vas vide."

"Ako ste sretni, naći ćete način, nije važno jeste li na klupi ili započinjete od prve minute. Ali niko mi nije rekao da je to situacija, pa sam mislio dvije-tri sedmice analizirati, vidjeti sve ovo sr*nje kako izlazi u medijima. Ko to pušta? Nisam ja. Nije moj agent. Vidim da na mom telefonu dolazi niotkuda."

"Rekao sam im da nije dobro što sam na mjestu gdje nisam htio. Nismo glupi. Smatraju nas glupima, ali mi nismo glupi, znamo ko radi propuštanja i stvari. Rekao sam im da ne možete ovako raditi, bolje je da sada odem. "

Potražite više informacija na temu Serie A:

Intervju je snimljen prije nego što je Lukaku potpisao za Inter, ali on je još uvijek raspravljao o skorom transferu.

"Inter nije jedini. Dva tima su zainteresovana i United zna moju situaciju, šta želim raditi, na njima je. Nisam dobio naznake šta žele. Na njima i mom agentu je da pronađu rješenje. Važno je biti tamo gdje vas žele", rekao je Lukaku prije nego što je otišao u Inter.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hahaho
Lukaku je jedan od najboljih napadača današnjice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi