Joao Felix novi igrač Chelseaja!
Nakon mučenja u Atletico Madridu i problema sa sistemom igre Diega Simeonea mladi Portugalac je konačno odlučio otići iz kluba

Posudba do kraja sezone

Joao Felix novi igrač Chelseaja! · Zvanično

Midhat Šljivak

Portugalski napadač Joao Felix (23) novi je igrač Chelseaja, a jedan od najskupljih fudbalera ikad u redove londonskog kluba dolazi na šestomjesečnu posudbu iz madridskog Atletica.

Joao Felix od danas je zvanično postao član Chelseaja i 23-godišnji Portugalac pojačat će napad londonskih Plavaca.

Portugalski napadač stiže iz Atletico Madrida na šestomjesečnu posudbu, a po dolasku u klub Joao Felix je istakao kako se nada da će pomoći timu u ispunjenju ciljeva.

"Chelsea je jedan od najvećih timova na svijetu i nadam se da ću im pomoći da dođu do ciljeva. Sretan sam što sam ovdje i uzbuđen sam što ću igrati na Stamford Bridgeu", rekao je portugalski fudbaler.

Joao Felix je igrač madridskog Atletica postao 2019. godine. Plaćen je 126 miliona eura, ali se nije najbolje uklopio u potpuno defanzivni sistem igre kojeg preferira trener Jorgandžija Diego Simeone.

Zbog toga je često bio izložen ogromnim kritikama. Jasno je i njemu bilo da više nema šta tražiti na Wanda Metropolitano stadionu i odlučio se na odlazak.

Oglasi

Za sada odlazi na šest mjeseci. Na kraju sezone uslijedit će povratak u Madrid i vjerovatno će se tad donijeti konačna odluka o njegovoj budućnosti.

Joao Felix je za Atletico odigrao ukupno 131 utakmicu i postigao je 34 pogotka. S ovim klubom osvojio je trofej prvaka 2021. godine.

Talentovani fudbaler je proizvod poznate škole Benfice iz Lisabona koja godinama unazad proizvodi zaista fantastične fudbalere i pravi ogromne transfera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Joao Felix je ipak neko od koga se mnogo više očekivalo. Međutim, pogrešan izbor kluba ga je koštao i sada mora ponovo graditi ime i status.

On je bez obzira na sve standardan član reprezentacije Portugala za koju je u 28 odigranih utakmica postigao četiri pogotka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tarchi
Još jedan kojeg će Premijer liga sažvakat i ispljunut nazad ko slinu.
9 0
DOKTOR_GAZ_
Konacno ce SVOJE KVALITETE dokazati u duelima sa AR567ANALOM..sretno Joao..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi