Aubameyang priznao da je ispitivao Dembelea oko novog ugovora, pa otkrio šta mu je rekao

Želi da ostane u Barceloni

Aubameyang priznao da je ispitivao Dembelea oko novog ugovora, pa otkrio šta mu je rekao

Endin Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang briljirao je u jučerašnjoj pobjedi Barcelone protiv Valencije (4:1) na Mestalli.

Barcelona je odigrala jednu od najboljih utakmica ove sezone i uspjela je na gostovanju pobijediti Valenciju sa 4:1.

Fantastičan meč na Mestalli odigrao je Aubameyang koji je zabio hat-trick i pokazao je da će biti veliko pojačanje za katalonski klub ove sezone.

Za Aubameyanga je ovo bio prvi meč u La Ligi da je igrao od prve minute i Xavi Hernandez sigurno može biti itekako zadovoljan njegovim izdanjem. Gabonac je danas dao intervju za Sport i Mundo Deportivo koji će sigura biti objavljen u punom izdanju.

No, večeras su katalonski mediji objavili dio njegovih izjava, a u centru pažnje je bila ona o Ousmaneu Dembeleu. Aubameyang je priznao da je razgovarao s njim i pokušava da ga nagovori da ostane u Barceloni.

"Rekao sam Ousmaneu da produži ugovor i ostane, jer se mogu desiti velike stvari. Ne znam hoće li to i uraditi, ali znam da je u životu sve moguće. Prije nego sam potpisao za Barcelonu, Dembele mi je poslao poruku i pitao me je li istina da dolazim u klub. Nisam ga želio previše ispitivati o njegovoj situaciji, ali smo razgovarali", rekao je Aubameyang i dodao.

"Poseban je osjećaj ponovo igrati s njim u istoj ekipi, s obzirom da smo odlično sarađivali u Borussiji Dortmund. On je nevjerovatan fudbaler, jedan od najboljih na svijetu s loptom u nogama. Drago mi je što je tu, a na prvom zajedničkom treningu u Barçc sam mu rekao da naprosto mora ostati ovdje (smijeh)."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Špekuliše se i da bi Barcelona na ljeto mogla dovesti Erlinga Haalanda, a Aubameyang je poručio da ne bi imao ništa protiv takve konkurencije u napadu.

"Ja sam uvijek volio zdravu konkurenciju, tako da bi mi bila ogromna čast igrati s Erlingom Halandom u Barceloni i nadmetati se s njim za mjesto u sastavu. Ja nisam baš dobar trener, ali smatram da je Haland već sad 'igračina'. Postiže mnogo golova, ima nevjerovatnu konstituciju i brzinu. To je prava rijetkost za tako visokog igrača. S obzirom na godine, on je već sada jedan od najboljih na svijetu".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Cuo ovog rekao sam mu da ostane.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti