Aubameyang predstavljen u Barceloni: Opravdanje zbog Real Madrida je bilo spremno
Foto - Screenshot

Novi napadač katalonskog kluba

Aubameyang predstavljen u Barceloni: Opravdanje zbog Real Madrida je bilo spremno

Midhat Šljivak

Pierre-Emerick Aubameyang (32) predstavljen je danas kao novi igrač Barcelone.

Napadač iz Gabona je posljednjeg dana januara raskinuo saradnju s Arsenalom i kao slobodan igrač je potpisao za katalonskog velikana.

Iskusni fudbaler istakao je veliko zadovoljstvo što je stigao na Camp Nou.

"Zaista sam želio doći ovdje. Čekali smo do posljednjeg trenutka jer je bilo problema s ugovorom u Arsenalu. Na kraju sam potpisao dva minuta prije isteka roka", otkriva Aubameyang kojem je naravno san bio da zaigra u Barceloni.

"Sretan sam što je ovako završilo. Osjećam se jako dobro i živim san iz kojeg ne želim da se probudim. Radujem se igranju za Barcu i nadam se da ću postići dosta golova. Ovo je veliki klub i nadam se da ćemo osvojiti Ligu prvaka".

Aubameyang je prije nekoliko godina izjavio da je obećao djedu na samrti da će zaigrati za Real Madrid. O tome je na predstavljanju i govorio.

"Kada ste dijete slušate dosta toga što vam porodica govori i pratite njihove korake. Vjerujem da će moj djed, gdje god bio, biti sretan da me vidi u dresu Barce".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aubameyang će u Barceloni imati ulogu klasičnog napadača, a debitovat će već tokom vikenda protiv Atletica iz Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Nosiš bijeli Realov dres ispod toga što liči na ghovno sa hemoroidima .
3 6
Goran86
Ima pravo, Barsa je najveci rival Realu pa po tome ima pravo to je to. Samo drugo pakovanje, blizu je Reala.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti