Džeko poslao "otrovnu strijelicu" Lukakuu i otkrio za koga bi volio igrati: "Taj klub je najveći"

Dijamant je u međuvremenu potpisao za Fenerbahce

Džeko poslao "otrovnu strijelicu" Lukakuu i otkrio za koga bi volio igrati: "Taj klub je najveći"

Admin Čaušević

Edin Džeko je na kraju prošle sezone napustio Inter kao slobodan igrač, a u međuvremenu je postao novi član Fenerbahcea. Pred start grupne faze Konferencijske lige govorio je o svom odlasku iz italijanskog velikana.

Ako se premota film na početak 2023. godine ništa nije upućivalo da će Džeko na kraju sezone napustiti Inter pošto su italijanski mediji uveliko izvještavali i dogovoru između dva dvije strane.

Ipak, kada je završena sezona došlo je do razlaza. Dijamant je otišao kao slobodan igrač, a očekivalo se da će tada Inter potpisati Romelua Lukakua iz Chelseaja nakon što je Belgijanac proveo sezonu na posudbi među Nerazzurrima.

Na kraju je scenarij bio takav da je Džeko postao novi napadač i kapiten Fenerbahcea, dok je Lukaku nakon neuspjelih pregovora sa Interom i Juventusom, završio u Romi.

Popularni Dijamant je na indirektan način prozvao Inter, ali i Belgijanca jer mu je njegovim odlaskom praktično oslobođen prostor.

Oglasi

"Dobrovoljno bih ostao u Interu jer mi je tu stvarno bilo dobro. Gledajući izbor kojeg su napravili sa mnom bio sam siguran da je to da se napravi prostor za Lukakua", kazao je Džeko te nastavio:

"Tako bi se dalo povjerenje Lukakuu da nema igrača, recimo važnog, poput mene koji mu je mogao zadati brigu i zbog kojeg ne bi stalno bio stater. Zbog toga sam ostao baš iznenađen što Lukaku nije ostao u Interu.

Ove sezone napad Nerazzurra čine Lautaro Martinez i Marcus Thuram, a Džeko je dao svoj komentar na argentinsko-francusku kombinaciju.

"Sviđaju mi se, dobro izgledaju zajedno, vidio sam neke utakmice kako dobro funkcioniraju. Thuram se treba naviknuti na ekipu, na italijansko prvenstvo, ali mislim da nema problema."

Potražite više informacija na temu Super Lig:

S obzirom da ima 37 godina i da i dalje igra odlično, Džeko su novinari pitali koje je godište? "17. mart 1986...", odgvorio je Dijamant.

Džeko je dao i odgovor za koji klub bi volio igrati. "Mislim da je Real Madrid najveći klub i ko je igrao tu sretan je".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amaru
Rijetko odvratan igrac, jeza me fata kad vidim "dijamant" O novinaru da ne govorim
1 4
JuventinoBK
E jesi glup u pm. Jb ti real mater. Cuj real. Eto sretan je ko je tu igrao, ccc
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi