"Zvao sam ovo ljeto Luisa Enriquea i hvala bogu da je otišao u PSG, pogledajte šta tamo radi"

Htio ga je dovesti, sada je sretan što nije

"Zvao sam ovo ljeto Luisa Enriquea i hvala bogu da je otišao u PSG, pogledajte šta tamo radi"

E. Škorić

Kontroverzni predsjednik evropskog velikana imao je za cilj dovesti Luisa Enriquea na klupu svog tima, a sada mu je drago što se to nije dogodilo.

Napoli je osvojio titulu prošle sezone u Italiji pod vodstvom Luciana Spallettija, koji je potom neočekivano otišao, dok je kontroverznom predsjedniku kluba Aureliju de Laurentiisu ostalo da izabere novog trenera.

Ispočetka je imao želju da dovede bivšeg trenera Barcelone Luisa Enriquea, no nekadašnji španski selektor već je prihvatio PSG. De Laurentiisu je sada drago zbog toga, iako i sam nema sreće s trenerom, budući da su rezultati katastrofalni s Rudijem Garcijom.

"Zvao sam nekoliko trenera. Pitao sam Thiaga Mottu, ali nije bio voljan. Zvao sam Luisa Enriquea i hvala bogu da je otišao u PSG, pogledajte rezultate koje postiže. Nije me uvjerio čak ni u razgovorima koje smo vodili tri dana. Zvao sam dosta njih", rekao je napuljski predsjednik.

Di Laurentiis nije imao puno ljepših riječi za svog sadašnjeg trenera, Rudija Garcíju:

Oglasi

"Kada potpišete trenera koji više ne poznaje italijanski fudbal... možda mu je teško, to bi se dogodilo bilo kome drugom. Meni je teško s njim. Ja sam poslovni čovjek, dužan sam se zanimati za svoj posao. Donijet ću najprikladnije odluke kada za to dođe vrijeme".

Ovom je izjavom Rudi Garcia na neki način već otpisan i samo je pitanje momenta kada će u Napoli doći neko drugi. Navodno je velika želja bivši trener Juventusa, Intera, Tottenhama i Chelseaja Antonio Conte.

De Laurentiisov klub odbija da putuje u Saudijsku Arabiju da igra Superkup Italije.

"Ko god želi ići u Saudijsku Arabiju igrati Superkup je idiot. Jeste li vidjeli šta se događa u Izraelu? Mogla bi doći do vazdušne blokade na tim teritorijima. Sve ovo, za šta? Osvojiti još nekoliko miliona? Učinimo to na Olimpijskim igrama! Ne bojkotujejm - samo sam rekao da budete oprezni".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Napoli je trenutno peti na tabeli sa 14 bodova, te zaostaje sedam bodova za vodećim Milanom. U posljednjoj utakmici je kod kuće sa 3:1 poražen od Fiorentine.

Osim toga, ni u Ligi prvaka ne ide baš najbolje, pošto je doživio poraz od Real Madrida, a teškom mukom uspio je da pobijedi Bragu. Slijede sada dva meač protiv njemačkog Union Berlina.

Top Komentari

user1676286668
Ovaj vlasnik Napolija je debil malo je reći....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi