Kontroverzni gazda Napolija ima radikalan prijedlog - Poslije ovoga fudbal ne bi bio isti

Želi promjene u reprezentativnom fudbalu

Kontroverzni gazda Napolija ima radikalan prijedlog - Poslije ovoga fudbal ne bi bio isti

Eldar Ganibegović

Predjednik Napolija Aurelio de Laurentiis poznat je kao vrlo kontroverzna ličnost. Od njega manje-više više ništa ne može da čudi, a sada je dao jedan radikalan prijedlog kada je reprezentativni fudbal u pitanju.

Nije tajna da se vlasnicima i trenerima klubova kosa na glavi diže kada igrače moraju poslati da igraju za reprezentaciju u toku sezone. 

FIFA osim ljeta kada se igraju prvenstva, ima rezervisanih pet termina za reprezentativne obaveze - mart, juni, septembar, oktobar i novembar.

Nerijetko se igrači povrijede igrajući za reprezentaciju, a pravo katastrofu doživio je Neymar u posljednjoj utakmici protiv Urugvaja, te ga čeka duga pauza.

Nakon svega oglasio se Aurelio de Laurentiis s idejom da bi se klubovi trebali pitati da li će pustiti igrače na okupljanje reprezentacije. 

Oglasi

"Po mom mišljenju, 32-godišnji igrači ne bi trebali igrati za reprezentaciju, ali ni 28-godišnjaci.

Klub treba da odluči da li će poslati igrača u reprezentaciju, da ima mogućnost da kaže "ne" ako je igrač pozvan na prijateljsku utakmicu, naprimjer.

Ako smo igrača platili 50 miliona eura i on se ponovo povrijedi, reprezentacije bi trebalo da plate obeštećenje klubu za čitav period u kojem je povrijeđen. Mislim na Neymara", rekao je predsednik Napolija za Sport Mediaset.

Ne plaća reprezentacija, ali zato plaća FIFA. Al Hilal bi tako dok je Neymar odsutan mogao naplatiti i do 7 i po miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jasno je da (reprezentativni) fudbal više ne bi bio isti kada bi se klubovi pitali kada će im igrači ići na okupljanje reprezentacije i da je De Laurentiisov prijedlog iz ugla fudbalskih fanova totalni promašaj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi