Napoli se zbog dešavanja u Izraelu spreman odreći trofeja?! "Ti momci su glupi, razmislite o tome"

De Laurentiis je više nego jasan

Napoli se zbog dešavanja u Izraelu spreman odreći trofeja?! "Ti momci su glupi, razmislite o tome"

Edmir Škorić

Italijanski savez spreman je da krene stopama Španaca i da prenesu Superkup na Bliski istok, ali Aurelio De Laurentis, kontroverzni predsjednik Napolija, ne slaže se s tim. Čelnik kluba šampiona Serije A čak kaže da je ideja "glupa"

Četiri od sljedećih šest izdanja italijanskog Superkupa održat će se u zaljevskoj državi kao dio novog ugovora sa Lega Serie A.

Superkup bi ovaj put trebao da se igra u formatu sa četiri tima. Prve dvije godine turniri će se igrati u Saudijskoj Arabiji, potom dvije godine u nekoj od zemalja na Bliskom istoku, da bi se potom vratile u Saudijsku Arabiju.

Još nije poznato hoće li se igrati kao ranije pobjednik lige protiv osvajača Kupa ili će se, poput Španaca, format proširiti na četiri tima. Zvaničnik lige rekao je novinarima da će novi ugovor donijeti 23 miliona eura za takmičenje sa četiri tima i 12 miliona eura ako se odigra samo jedan meč.

Posljednja utakmica Superkupa Italije održana je u Saudijskoj Arabiji 18. januara, a Inter je slavio protiv gradsko rivala Milana sa 3:0 i tako stigao do trofeja. Bio je dio prethodnog sporazuma upravnog tijela sa Saudijskom Arabijom vrijednog 21 milion eura da se tri izdanja takmičenja u toj zemlji održe u pet godina od 2017. do 2021. godine.

Oglasi

Corriere dello Sport je objavio da je Napoli spreman da se povuče iz takmičenja koje bi se trebalo odigrati krajem januara 2024. u Saudijskoj Arabiji, u novom formatu. De Laurentiis u izjavama za La Repubblicu ne potvrđuje povlačenje, ali i ne krije svoje neslaganje.

"Arapske zemlje moraju da se regulišu kada su u pitanju žene i posao. Sport treba da kombinuje blagostanje i zdravlje, kada se to ne desi, moram da se brinem", objasnio je De Laurentiis.

"Jeste li vidjeli šta se dešava u Izraelu? Možete li zamisliti vazdušnu blokadu u tim zemljama? Ovi momci su mislili da ćemo u četiri aviona prevesti 120 igrača koji vrijede koliko vrijede? Oni su glupi! Samo da napravimo još nekoliko miliona. Hajde da igramo na Olimpijskim igrama u Rimu. Zašto moramo da idemo i da se dosađujemo tamo? Ne bojkotujem, samo kažem 'razmislite o tome'", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kontroverzni vlasnik očito nema najbolje odnose sa Arapima. Odbio je prethodno njihovu ponudu od 2,5 milijardi eura za Napoli, a takođe im nije želio ovog ljeta prodati Victora Osimhena iako su dolazile sa Bliskog istoka nenormalne ponude za nigerijskog napadača.

Napoli, aktuelni prvak Italije, bi u starom formatu za trofej Superkupa igrao protiv Intera, osvajača Kupa iz prošle sezone, no prema trenutnom stanju, De Laurentiis ne da svom timu da putuje u Saudijsku Arabiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti