Igraju sezonu iz snova, ali prošle godine je mogao biti totalno drugi film
FOTO: EPA

Prvi čovjek kluba je otkrio neke tajne

Igraju sezonu iz snova, ali prošle godine je mogao biti totalno drugi film

H. Zilić

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis je u ovom trenutku jedan od najsretnijih ljudi na planeti u to nema nikakve sumnje, a za to su zaslužni njegovi igrači i treneri.

Napoli je veoma blizu Skudeta koji čekaju više od tri decenije, a sjajno guraju i u Ligi prvaka.

U četvrtini finala Lige prvaka očekuje ih dvomeč sa Milanom i prilika možda da dođu do same završnice.

Sezona kao iz snova za tim sa juga Italije. Slavlje već lagano počinje, a u junu bi mogla biti totalna ludnica u Napulju kakvu fudbalska Evropa odavno ne pamti.

Ipak, ova sezona je mogla otići u skroz drugom smjeru, to je i otkrio De Laurentis u izjavama za italijanske medije.

"U Italiji zaostajemo svjetlosnim godinama u odnosu na Englesku ali i u poređenju sa Španijom i Njemačkom. Mi smo najljepša zemlja na svijetu, ali nažalost i na glasu zbog mafije", rekao je prvi čovjek Napolija i nastavio:

Oglasi

"Stadioni su nam veoma loši i ta infrastruktura nas udaljava od vodećih država Evrope. Fudbal može biti pokretačka snaga za cijelu Italiju i moramo postaviti pitanje stadiona u cijeloj Italiji."

Otkrio je da je bio blizu prodaje Napolija prošle godine.

"Činilo mi se na trenutak da ne ide sve kako sam zamisllio, nije da sam bio sit svega, nego jednostavno neke stvari se nisu poklopilie. Otkrit ću vam jednu tajnu. Kada su mi prije godinu dana ponudili 2,5 milijardi eura za Napoli, zapitao sam se da li mi trebaju novci? Da li je sve u novcima? Hajde da nparavimo nešto sa našom tradicijom, navijačima, evo blizu smo", ističe De Laurentiis.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli će ovo ljeto biti i na slatkim mukama jer će sigurno stizati ponude za brojne fudbalere, ali i tu će biti oprezni.

Čini se da je klub postavlje na jedan čvrst temelj koji se dosta dugo gradio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi