Drama u Beču okončana iza ponoći uz lošu vijest za Hrvatsku

Prolongirani meč Lige nacija

Drama u Beču okončana iza ponoći uz lošu vijest za Hrvatsku

A. Čaušević

Susret Austrije i Danske jedini je u historiji Lige nacija koji se igrao dva različita dana.

Meč Lige A na Ernst Happel stadionu u Beču je trebao početi u 20:45, ali je zbog nestanka struje prolongiran pa je sudija Collum znak za početak dao sa sat i pol zakašnjenja.

Na kraju se na kultnom stadionu igralo do iza ponoći, a pobjedu su odnijeli Danci koji nastavljaju nevjerovatan niz pozitivnih rezultata u takmičarskim mečevima. Sada su na devet uzastopnih pobjeda.

Konačan rezultat bio je 1:2. Danci su poveli preko Hojbjerga u 28. minuti, da bi Schlager izjednačio u 67. minuti.

Pobjednik je odlučen u 84. minuti kada je Stryger Larsen postigao prelijep gol sa ivice kaznenog prostora. Majstoriju pogledajte ovdje.

Inače, nakon završenog meča na jednom dijelu terena se pojavila rupa što je izazvalo ogromnu pažnju, ali još uvijek nije poznato o čemu se radi.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Pobjeda Danske nije dobra vijest za Hrvatsku koja je ranije remizirala sa Francuskom 1:1 i sada Vatrenim predstoji borba za opstanak u Ligi A pogotovo nakon poraza od Austrije.

Poslije dva odigrana kola Danci su maksimalni sa šest, Austrija ima 3, a Francuska i Hrvatska po bod. Treće kolo donosi duele Danska - Hrvatska i Austrija - Francuska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi