Zašto je prolongirana utakmica Austrija - Danska?

Meč je trebao početi u 20:45

Zašto je prolongirana utakmica Austrija - Danska?

A. Čaušević

Utakmica Lige nacija između Austrije i Danske nije počela u planiranom terminu. 

Susret u Beču je trebalo početi u 20:45, ali to se nije desilo i to zbog nestanka električne energije u drugom Distriktu austrijske prijestolnice.

U dijelovima grada gdje nema struje nalazi se i stadion Ernst Happel i za sada nema preciznih informacija kada bi susret mogao početi.

"Nestalo je struje trebamo vidjeti hoćemo li moći uključiti generator za hitne slučajeve. Trebamo biti strpljivi", rekao je Ernst Peter, predstavnik organizatora utakmice.

Razlog zašto utakmica ne može početi je taj da reflektori moraju raditi u potpunosti radi potreba TV prijenosa.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na stadionu ima struje, ali ne i dovoljno da bi se mogli upaliti svi reflektori zbog čega publika na velikom ekranu prati drugi meč ove grupe između Francuske i Hrvatske.

Utamica ja ne kraju počela sa 90 minuta zaostatka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti