Ne pamti se ovakva katastrofa Hrvatske: Vatreni deklasirani od Austrije!
Foto - OFB

Austrija slavila u Gradskom vrtu, Danska pobijedila Francuze u Parizu

Ne pamti se ovakva katastrofa Hrvatske: Vatreni deklasirani od Austrije!

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Hrvatske doživjela je težak poraz u 1. kolu Lige nacija. Na stadionu Gradski vrt u Osijeku bolja je bila Austrija s uvjerljivih 3:0.

Uvodnih pola sata meča nije donijelo previše lijep fudbal. Hrvatska je bila nešto bolji tim, imali su dvije dobre šanse, ali Pašalić u dva navrata nije uspio da pogodi.

U finišu prvog dijela Austrija stiže do gola. Igrala se 41. minuta kada Marko Arnautović koristi ogroman prostor u odbrani Vatrenih i preciznim udarcem pogađa za 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku tim Zlatka Dalića doživljava pravu katastrofu.

Ivušić je prvo u 51. minuti zaustavio Gregoritscha koji je išao sam prema njemu, no hrvatski čuvar mreže tri minute kasnije nije mogao ništa napraviti.

Wober je prošao po lijevoj strani i prizemnom loptom pronašao usamljenog Gregoritscha koji je povisio vodstvo gostiju na 2:0.

Oglasi

Tri minute novi gol u mreži domaće selekcije. Marcel Sabitzer udarcem s 20-ak metara povećava prednost na uvjerljivih 3:0.

Austrija je mogla i do uvjerljivije pobjede u ovom meču. Imali su gosti još nekoliko šansi, a Vatreni na kraju mogu biti zadovoljni što su primili samo tri gola.

U drugom meču Grupe 1 Lige nacija Danska je na Stadionu Francuska u Parizu savladala Francusku s 2:1.

Odličan meč viđen je u duelu ovih selekcija, a na kraju je rezervista Andreas Cornelius s dva gola donio pobjedu Dancima.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sva tri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu. Francuze je u prednost fenomenalnim pogotkom u 51. minuti doveo Karim Benzema, a Danci zatim preko Corneliusa dolaze do izjednačenja u 68. minuti za 1:1.

Pobjedu gostima donosi Cornelius u 89. minuti. Iskoristio je grešku odbrane domaće selekcije i zakucao je loptu u mrežu Llorisa za konačnih 2:1.

Top Komentari

Halland
Hrvatska je limitirana repka,dosta srece su imali vec godinama i ovo je njihov konačni pad,,,mi smo u situaciji da cemo uz talente koje imamo biti ispred njih kroz 3-4 godine
11 25
GuiliDamou
Nedo Bog da smo mi fasovali ovako od Austrije, sad bi bilo 1500 komentara, i popljuvali bi i djecu od igraca…
18 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi